Kjendisadvokat krever millioner

Kjendisadvokat Mona Høiness ble saksøkt av et entreprenørfirma. Nå slår hun tilbake og krever 1,8 millioner av bedriften som var ansvarlig for ombyggingen av hennes tidligere mye omtalte leilighet på Oslo beste vestkant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moderne Byggfornyelse mener Mona Høiness ikke har betalt en regning som hun var forpliktet til å betale.

Høiness på sin side hevder at hun har tapt mye penger mens hun ventet på en ferdigattest fra firmaet. I dag møtes partene i Oslo tingrett.

Moderne Byggfornyelse har krevd at kjendisadvokaten må betale dem 135 281 kroner. Istedenfor å betale kravet har kjendisadvokaten slått tilbake. Nå forlanger hun ikke mindre enn 1 854 347 kroner i erstatning fra Moderne Byggfornyelse.

I denne summen ligger det både renteutgifter på mellomfinansiering og utgifter til annonsering.

Fikk ikke solgt

Bakgrunnen for den pikante striden mellom selskapet og kjendisadvokaten er en langvarig konflikt.

Mona Høiness bodde i flere år i fjerde etasje i Oscars gate 79 på beste vestkant i Oslo.

Da advokaten trengte mer plass, kjøpte hun deler av loftet i den eksklusive bygården.

I 2003 var Mona Høiness luksusleilighet stadig i media. Hun fikk ikke solgt leiligheten som var taksert til hele 9 250 000 kroner.I aviser og ukeblad ble det harselert over kjendisadvokaten som forsøkte å selge en bolig uten godkjenning.

I mellomtida hadde Høiness kjøpt ny leilighet på Bygdøy. Plutselig satt hun med to boliger og pådro seg en ikke ubetydelig gjeld - siden hun ikke fikk solgt loftsleiligheten.

Til tross for beliggenheten, luksusstandarden og kjendisfaktoren slet Høiness med å få solgt den eksklusive leiligheten. Først etter at prisen ble kraftig redusert, kom en kjøper på banen.

Til slutt ble det fasjonable «krypinnet» i Oscars gate solgt for «bare» 5,9 millioner kroner, 3,35 millioner under den opprinnelige taksten.

Etter hva Dagbladet erfarer mener Mona Høiness at en stor del av tapet skyldes Moderne Byggfornyelse og den manglende ferdigattesten.

Kjendiser

Blant vitnene i saken er to av Oslo kjendismeklere. Petter A. Poppe og Nils O. M. Nordvik .

De to kjendismeklerne er blant de fremste til å selge dyre boliger på vestkanten.

Etter hva Dagbladet forstår vil de to forklare retten om hvor umulig det er å selge en leilighet som ikke har en ferdigattest.

Fra luksusleiligheten ble lagt ut til salg, til den ble solgt tok det 18 måneder.

PENGEKRANGEL: Kjendisadvokat Mona Høiness hadde store problemer med å få solgt luksusleiligheten på Oslo beste vestkant. Nå møter advokaten byggherren i retten. Høiness krever 1,8 millioner kroner. Moderne Byggfornyelse vil ha 135 000 kroner
VESTKANT: Mona Høiness bygget om loftet til en luksusleilighet.