Kjendisadvokat kritiserer aktors spørsmål

Mener hun ikke belyser om Breivik er tilregnelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjendisadvokat Frode Sulland kritiserte i Dagbladets TV-studio i dag aktor Inga Bejer Enghs spørsmål til Anders Behring Breivik. Han mener spørsmålene ikke belyser det viktigste spørsmålet i straffesaken mot 22. juli-terroristen: Om han er tilregnelig eller ikke.

- Spørsmålet om troverdighet er noe helt annent enn spørsmålet om tilregnelighet, sier Sulland.

Han mener Bejer Engh til nå har gitt retten liten hjelp til å finne ut om han er tilregnelig.

- Da må hun komme lenger enn til å finne ut om det er sant eller galt det han forteller, sier Sulland på Dagbladets nettoverførte TV-sending.

Han mener de to aktorenes problem er at de holder det åpent om Breivik er tilregnelig eller ikke. Da mener Sulland det blir vanskelig å stille de riktige spørsmålene, rett og slett fordi de ikke vet hvor de vil.

Å stille de riktige spørsmålene for å finne ut om Breivik er utilregnelig, er ifølge Sulland ikke noen lett oppgave.

- Hvis de vil ha fram hvorvidt han er utilregnelig, er det en større oppgave enn å få fram at han er tilregnelig, sier Sulland på DBTV nå i ettermiddag.

Se hele intervjuet i videoen øverst.

ER BREIVIK TILREGNELIG?: - Spørsmålet om troverdighet er noe helt annent enn spørsmålet om tilregnelighet, sier advokat Frode Sulland, som mener aktor til nå ikke har greid å belyse spørsmålet om tilregnelighet. Foto: Kristoffer Egeberg
ER BREIVIK TILREGNELIG?: - Spørsmålet om troverdighet er noe helt annent enn spørsmålet om tilregnelighet, sier advokat Frode Sulland, som mener aktor til nå ikke har greid å belyse spørsmålet om tilregnelighet. Foto: Kristoffer Egeberg Vis mer