Kjendisadvokat mister bevillingen

Tilsynsrådet for advokatvirksomhet har fratatt en kjendisadvokat bevillingen. Advokaten føler seg urettferdig behandlet.

UTEN JOBB:  Kjendisadvokaten har mistet bevillingen, etter at Tilsynsrådet for advokatvirksomhet mente han var uskikket til å være advokat.
Foto: Agnete Brun
UTEN JOBB: Kjendisadvokaten har mistet bevillingen, etter at Tilsynsrådet for advokatvirksomhet mente han var uskikket til å være advokat. Foto: Agnete BrunVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilsynsrådet for advokatvirksomhet mener den profilerte strafferettsadvokaten ikke er skikket til å være advokat.

Tilsynsrådet mener advokaten har uteblitt og forlatt rettsmøter.

Han skal gjennom flere år levert uberettigede salærkrav — fått nedsatt salær i hele 23 av cirka 75 fengslingssaker.

Han skal også ha krevd godtgjøring for klientbesøk som ikke har skjedd. Advokaten blir også beskyldt for å være «svært vanskelig tilgjengelig»; ikke skal han ha hatt egen telefaks, e-post eller bruke telefonsvarer.

I et brev fra Borgarting lagmannsrett til Tilsynet blir advokaten også anklaget for å håndskrive brev og prosesskriv til retten, og at brevene er vanskelig å lese.

—Uakseptabelt

Ifølge Sarpsborg tingrett — i et brev til Tilsynsrådet — blir advokaten anklaget for dokumentforfalskning.

Det blir også lagt vekt på at han tidligere har blitt både irettesatt og gitt advarsel for å ha med seg mobil under fengselsbesøk.

I dokumentene til Tilsynsrådet heter det:

«Tilsynsrådets styre finner det helt uakseptabelt at NN gjentatte ganger har uteblitt fra rettsmøter i perioden 2005 til 2010».

Videre heter det i dokumentene:

«Slik hans atferd beskrives, vanskeliggjøres domstolenes arbeid vesentlig, og konsekvensene av dette er ikke bare et problem for domstolene selv, men i særlig grad for dem som er part i rettssaken og for advokat NNs kollegaer».

— Urettferdig

Advokaten føler seg urettferdig behandlet.
— Jeg har ikke gjort noe straffbart. Anklagene mot meg er overdrivelser og misforståelser. Jeg har hatt to personer etter meg. De har drevet en vendetta mot meg. Hvorfor vet jeg ikke, sier han.

— Har du gitt mobiltelefoner til innsatte i norske fengsler?

— Nei, dette er misforståelser. Faktum er at når jeg har hatt med mobiltelefon, har det vært for å kommunisere med politi eller domstol.
 
— Hva med salærene?

— Når det har vært spesielt mye arbeid har jeg ført opp dette. Når domstolen ikke har akseptert det, har jeg godtatt avgjørelsen.

— Dokumentforfalskning?

—Det er en misforståelse.

— Jeg har fått flere tilbakemeldinger fra dommere og advokater at jeg bør gå til retten med denne avgjørelsen. Tidligere har jeg fått gode tilbakemeldinger på mitt arbeid som forsvarer, og at jeg tilhører de seriøse advokatene, sier advokaten.