Kjendisadvokat robbet

Forsvarsadvokat Håkon Schiong merket ingenting da han ble rundstjålet mens han sov på hotelrommet sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Håkon Schiong, som blant annet forsvarer helerisiktede Thomas Øye, var i Arendal og overnattet på Scandic Hotel da en person tok seg inn på rommet hans og rundstjal ham. Selv lå Schiong og sov.

- Jeg hørte ingenting, men oppdaget tyveriet da jeg gjorde meg klar for å gå til Nedenes tingrett hvor jeg er forsvarer i en større narkotikasak. Gullvisakortet og 6000 kroner var søkk borte fra lommeboken, som lå på salongbordet to meter unna sengen hvor jeg sov, forteller advokaten til Fædrelandsvennen.

Ikke hotellets skyld

Hotellet ville ikke ta ansvar, og mente forsvarsadvokaten måtte ha vært uforsiktig. Loggen til det elektroniske dørsystemet viste dessuten at døra hans ikke hadde vært åpnet om natta.

Saken ble meldt politiet og dagen etter ble en 23 år gammel mann pågrepet på Hotel Norlandia i Grimstad, med advokatens gullvisakort. 23-åringen har også trolig bodd på Scandic Hotel, vegg i vegg med rommet til Schiong.

Ledelsen ved Schiongs hotell la seg langflate da de ble kjent med pågripelsen. Pengene ble erstattet, men Schiong er likevel bekymret over sikkerheten på hotellet.

- Jeg er glad ikke noe annet forsvant. Som advokat i en større narkotikasak sitter vi på en god del graderte dokumenter som absolutt ikke må komme på avveie, sier Schiong.

Åpnet døra

Hotellet gikk grundigere til verks og sjekket nøkkelkortsystemet sitt på nytt.

- Vi fikk kjørt ut en ny logg som viste at døren likevel var åpnet ved 03-tiden, forteller assisterende hotellsjef Terje Ulven til Fædrelandsvennen.

Undersøkelser viser at 23-åringen har forsøkt å få ut penger på gullkortet en rekke steder. Det første forsøket på å få ut penger skjedde bare en snau time etter tyveriet på hotellet.

- Jeg har ennå ikke fått opplysninger om han klarte å få ut penger på det stjålne kortet, sier Schiong, som heretter vil sove med lommeboken under hodeputen, skriver Fædrelandsvennen.

SOV SØTT:</B> Håkon Schiong vil heretter legge lommeboka under hodeputa når han overnatter på hotell. Håper han ikke glemmer den når han sjekker ut da.