Kjendisadvokat Schiong fortsetter

Mister likevel ikke advokatbevillingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i sommer fastslo Oslo byrett at kjendisadvokaten  Håkon Ørnulf Schiong (50) fra Hadeland var uskikket til å praktisere som advokat.

I går behandlet Borgarting lagmannsrett anken til Schiong, og besluttet at han likevel ikke må levere bevillingen til Tilsynsrådet for Advokatvirksomhet.

Etter at Oslo tingrett konstaterte at Håkon Ørnulf Schiong ikke var egnet til å være advokat, skal Tilsynsrådet allerede vært klar til å trekke tilbake kjendisadvokatens bevilling.

Underslag

Oslo tingrett dømte Schiong for å ha underslått momspenger. Retten frikjente derimot Schiong for hvitvasking av penger.

Tingretten mente underslaget av momspenger — som Schiong hadde oppgitt til beskatning som vanlig lønnsinntekt — var svært alvorlig og fradømte ham retten til å praktisere som advokat.

Schiong anket dommen inn for Borgarting lagmannsrett. Samtidig besluttet Oslo tingrett at Schiong ikke fikk lov til å være advokat fram til saken var behandlet i lagmannsrett.

I går omgjorde Borgarting lagmannsrett tingrettens beslutning.

BACK IN BUSINESS: Advokat Håkon Schiong har fått tilbake advokatbevillingen, og beholder den i alle fall fram til høsten. Oslo Tinghus i bakgrunn. THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET
BACK IN BUSINESS: Advokat Håkon Schiong har fått tilbake advokatbevillingen, og beholder den i alle fall fram til høsten. Oslo Tinghus i bakgrunn. THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET Vis mer

– Fornuftig

– Lagmannsretten har overprøvet Oslo tingrett og gitt oss medhold i at Håkon Schiong beholder bevillingen fram til lagmannsretten har avgjort selve ankesaken, sier Schiongs forsvarer, advokat John Christian Elden.

Schiong var i går kveld ikke tilgjengelig for kommentarer.

– Min klient er naturlig nok glad for den fornuftig vurderingen til lagmannsretten. Særlig med tanke på at advokat Schiong faktisk ble frikjent for de alvorlige anklagene om hvitvasking av 1,8 millioner kroner, sier advokat John Christian Elden.

Avgjøres til høsten

Selv om den fargerike kjendisadvokaten nå får beholde advokatbevillingen, er det slett ikke sikkert hva som til slutt blir resultatet.

Borgarting lagmannsrett skal i høst behandle ankesaken. Spørsmålet er om lagmannsretten vil komme til samme konklusjon som Oslo tingrett.