TREKKER SEG: Advokat Kim Gerdts trekker seg i protest fra styret til Forsvarergruppen i Advokatforeningen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
TREKKER SEG: Advokat Kim Gerdts trekker seg i protest fra styret til Forsvarergruppen i Advokatforeningen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Bråk i Forsvarergruppen

Kjendisadvokat skjeller ut kollega

Advokat Kim Gerdts mener Forsvarergruppens styreleder Marius Dietrichson er en simpel juksemaker.

Publisert

Advokat Kim Gerdts trekker seg i protest fra styret i Forsvarergruppen – strafferettsadvokatenes forening i Advokatforeningen.

I et brev sendt til samtlige medlemmer av Forsvarergruppen skjeller han ut Marius Dietrichson – Forsvarergruppens styreleder.

Gerdts karakteriserer Dietrichson som en simpel juksemaker.

Marius Dietrichson uttalte seg tidligere i år til VG om Advokatfirmaet Rogstad - hvor Gerdts jobber – som VG har publiserte artikler om. Det ble stilt flere spørsmål om blant annet Advokatfirmaet Rogstads etikk og moral.

«Slik kan vi ikke ha det»

I et brev til medlemmene av Forsvarergruppen, sendt av advokat Gerdts, heter det:

«Da VG i vinter startet sin kampanje mot Advokatfirmaet Rogstad AS ble Marius (Dietrichson, red.anm.) forespurt om kommentar til artikkelen. Han uttalte bl.a. 'dette er helt forferdelig. Slik kan vi ikke ha det'. Marius har flere ganger blitt forespurt hva han mener er så forferdelig. Han har ikke besvart spørsmålet».

Advokat Gerdts, som jobber i Advokatfirmaet Rogstad, gikk til motangrep mot Dietrichson – blant annet på sin egen Facebook-side.

Deretter skal konflikten blitt tatt opp i styret i Forsvarergruppen som en egen styresak.

- Angrep

I brevet Gerdts har sendt medlemmene i Forsvarergruppen heter det videre:

«Marius hadde forut for sin uttalelse ikke søkt å avklare hva som var fakta i saken. Han la kun til grunn påstander fremsatt av VG. Han har i ettertid heller ikke søkt å avklare fakta i saken, heller ikke etter invitasjon til Advokatfirmaet Rogstad for saklig oppdatering».

- Dietrichson uttalelse var veloverveid og forberedt. Uttalelsen fremstår som et angrep på 30 advokatkolleger som ikke har gjort noe galt, sier Gerdts til Dagbladet.

- Jeg tror det var riktig av Kim Gerdts å trekke seg fra styret, sier Marius Dietrichson til Dagbladet.

Det er den eneste kommentaren Forsvarergruppens leder ønsker å gi om det oppsiktsvekkende brevet Kim Gerdts i dag sendte til samtlige 300 medlemmer av Forsvarergruppen og Gerdts uttalelser til Dagbladet.

Klage

Gerdts viser også til at Dietrichson er klaget inn til Advokatforeningens Disiplinærnemd av Advokatfirmaet Rogstad for sine uttalelser.

Saken ble behandlet i styret I Forsvarergruppen. Noe Gerdts mener strider mot Forsvarergruppens vedtekter. I brevet viser Gerdts til paragraf 11 i vedtektene og siterer:

ANKLAGES: Styreleder i Forsvarergruppen, i Advokatforeningen, Marius Dietrichson, anklages for å være uredelig av styremedlem Kim Gerdts. - Jeg tror det var riktig av Kim Gerdts å trekke seg fra styret, er det eneste Marius Dietrichson vil si om Gerdts anklager.

 Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
ANKLAGES: Styreleder i Forsvarergruppen, i Advokatforeningen, Marius Dietrichson, anklages for å være uredelig av styremedlem Kim Gerdts. - Jeg tror det var riktig av Kim Gerdts å trekke seg fra styret, er det eneste Marius Dietrichson vil si om Gerdts anklager. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

«Enkeltsaker som gjelder spørsmål vedrørende god advokatskikk henvises til Advokatforeningen».

«Sandpåstrøing»

Forsvarergruppens styre vedtok at de beklaget at Dietrichson var innklaget til Disiplinærnemnden. Noe Gerdts reagerer kraftig på, og i brevet skriver Gerdts:

«Styret fremstår således som et rent sandpåstrøingsorgan for ivaretakelse av Marius' personlige interesser».

Under styremøtet skal Dietrichson ha sitert en setning fra klagen fra Advokatfirmaet Rogstad mot ham:

«Dietrichson er en fullstendig umoralsk, ukollegial og intellektuelt uredelig person».

Gerdts mener det er uredelig og at setningen er tatt ut av sin kontekst.

- Misbruker stillingen

- Den løsrevne setningen er ikke en karakteristikk som er gitt Dietrichson, men kun et eksempel for å redegjøre for læren om karakteristikker og ledsagende premisser, sier Gerdts til Dagbladet

- Det er klanderverdig at Dietrichson ved flere anledninger misbruker sin stilling som styreleder, og styret som sådan til å ivareta egne personlige interesser, skriver Gerdts i brevet og fortsetter:

«Det er klanderverdig at styret ukritisk gir sin støtte til en styreleder som kun verner om sine personlige interesser».

Trekker seg

Kim Gerdts trakk seg i dag fra vervet som styremedlem i Forsvarergruppen med øyeblikkelig virkning.

- Du er ikke redd for at dette brevet oppfattes som et bøllete brev?

-Nei. Jeg står for hvert ord, og det er rene ord for pengene. Jeg beskriver hva som har skjedd i Forsvarerforeningen, sier Kim Gerdts.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer