Kjendisadvokat sparket for åpen rett

Advokat Sigurd J. Klomsæt ante fred og ingen fare da hans klient - en underslagstiltalt Hamar-advokat - i går ga ham sparken som sin forsvarer midt under en rettssak i Nedre Romerike herredsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Klomsæt har ikke lenger min tillit, forkynte den 42 år gamle tiltalte advokaten og sendte kjendisadvokat Klomsæt opp i en knipe han ikke har opplevd tidligere i sin 20-årige praksis som forsvarsadvokat.

42-åringen mener advokatkollegaen har begått tillitsbrudd, og at Klomsæt ikke gjorde jobben sin godt nok under starten av rettssaken. Klomsæt har bedt om å bli løst fra forsvarerjobben, men retten mener tiltalte ikke har noen saklig grunn til å be om en ny forsvarer.

Rettssaken mot Hamar-advokaten ble første gang utsatt i fjor høst, og den bedrageritiltalte mannen har også denne gangen forsøkt å få saken utsatt. Han er blant annet tiltalt for å ha unndratt mer enn 2 millioner kroner fra et skjenkested i Hamar som senere gikk konkurs, for trygdesvindel og for å ha unndratt drøyt en kvart million kroner av inntektene sine i skatt. 42-åringen risikerer å få inndratt sin advokatbevilling dersom han blir funnet skyldig etter tiltalen.

Klomsæt har vært i kontakt med Advokatforeningen for å rådføre seg etter dilemmaet som er oppstått. Han har vært Hamar-advokatens forsvarer siden saken startet med en storstilt ransaking i regi av Økokrim for to år siden.

All den tid retten har bestemt at saken skal fortsette, møtte Klomsæt opp i rettssalen også torsdag morgen - lite lysten på å holde fram som 42-åringens forsvarer. Klomsæt sier han beklager saken sterkt, og at han forsøker å forholde seg profesjonelt til den noe eiendommelige situasjonen.

(NTB)