Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjendisadvokat trakk søknad i fullt sinne

Advokat Janne Kristiansen (50) trakk i går sin søknad om å bli leder for Gjenopptagelseskommisjonen for straffesaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansen hadde bedt om at verken navn eller bosted ble oppgitt til media, når søkerlista ble offentliggjort. Departementet glemte imidlertid å utelate bostedet, som er Moss. Dette kombinert med alder, gjorde at det var problemfritt for journalister å finne franm til rett navn.

Byråkrat-tabbe

Kristiansen, som er på møte i Brussel, bekreftet i formiddag overfor Dagbladet.no at hun trekker søknaden. Etter det Dagbladet.no kjenner til, er grunnen departementets tabbeutsendelse av bosted. Kristiansen hadde spesielt bedt om at bosted ble utelatt fra søkerlista.

Kommisjonen, som skal være et frittstående organ med sete i Oslo, skal etter planen starte arbeidet i løpet av høsten. Kristiansen er Norges mest profilerte kvinnelige forsvarer, og har hatt tunge verv i Advokatforeningen.

Janne Kristiansen

  • Har bred juridisk erfaring, både som forsvarer, men også som medlem og leder av flere utvalg og kommisjoner.
  • Hun satt i Liland-kommisjonen som gransket påtalemyndighetenes justismord av Per Liland.
  • Hun er motstander av dagens juryordning og mener den bør avvikles.
  • Hun satt i utvalget som gransket Bouchikhi-drapet og påstandene om kobling til POT eller Forsvarets etterretningstjeneste.
  • Forsvarte 55-åringen som ble dømt for trippeldrap og ran i Tistedalsaken
  • Var nylig forsvarer for en 32-åring i Remi Aronsen-saken i Sarpsborg
  • Hun har vært leder av flere utvalg i Avokatforeningen


På 90-tallet ledet hun foreningens utvalg for strafferett og straffeprosess.

Mulig ny utlysning

Det var tre søkere til stillingen, cand. jur. Nils Simonsen (51) fra Larvik og Børge Stanislav Jensen (ikke jurist) fra Oslo.

Dette betyr sannsynligvis at stillingen må lyses ut på nytt, som departementet nylig har måttet gjøre med sjefstillingene både i Politiet sikkerhetstjeneste (PST) og Utrykningspolitiet (UP).

Kristiansens søknad kom seint, og det er grunn til å tro at hun er blitt anmodet om å søke jobben. Gjenopptagelsekommisjonen er en nyskapning i norsk rettspleie. I dag er det domstolen som vurderer denne type saker.

RASER OVER TABBE:</B> Forsvarsadvokat Janne Kristiansen er ikke blid på byråkratene regjeringskvartalet i Oslo som klarte å offentliggjøre hennes søknad til Gjenopptagelseskommisjonen for straffesaker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media