Kjendisadvokat vil bli ordfører

Fra bakerste benk i bystyret står kjendisadvokaten Christian Wiig (H) fram med ordførerambisjoner. Gammelordfører Marvin Wiseth mener Wiig er for tidlig ute med lanseringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Christian Wiig (59) ble rikskjendis da han forsvarte den tiltalte barnehageassistenten Ulf Hammern i den såkalte Bjugn-saken.

Nå håper advokaten, som er kjent for egne og avvikende meninger, å bli Høyre-politikeren som utfordrer Ap-ordfører Rita Ottervik i 2007.

Men fra Wiseth får han en klar advarsel.

- Det er ikke strategisk lurt å gå ut så tidlig som Christian gjør, for det åpner for angrep fra andre. Dessuten er det ganske unorsk og utradisjonelt, men det er ganske modig. Slik sett har jeg sans for dette. Det er fint at det blir rift om å være ordførerkandidat for Høyre, sier Marvin Wiseth, byens mest populære ordfører i moderne tid.

I Trondheim er Christian Wiig kjent som en frittalende bypatriot.

- Jeg er ingen typisk politiker, jeg er forsvarsadvokat og trives med det. Hvis Høyre-folk ikke vil ha meg, fortsetter jeg som forsvarer. Men jeg ble engasjert da jeg fikk se partiets dårlige valgresultat, sier advokaten.

Oppvokst på Singsaker (bydel for bedrestilte) og med en imponerende vinkjeller på hytta, er han en trofast støttespiller for klienter som ikke lever på solsida.

Kontroversiell

Wiig har snart sittet i bystyret i ti år. Lista over avvikende meninger er blitt lang, han har også stemt med RV.

- Jeg har hatt avvikende syn på sprøyterom, på metadonbehandling, som jeg er tilhenger av, og på trikken, der jeg vil ha en bybane. Jeg var også for bevaring av Svartlamo'n, på rent verdikonservativt grunnlag, og mot at Trondheim skal ha en palestinsk vennskapsby.

Wiseth registrerer at Wiig er kontroversiell, men tror ikke det gjør så mye.

- Du kan si at politikkens verden er blitt sånn at originalitet, det å skille seg ut, det å ha en egen linje, det begynner å bli verdsatt. At du ikke kommer ut fra en kjeksfabrikk. Og det gjør Christian utvilsomt ikke.

GAMMEL OG NY ORDFØRER? - Blir jeg fotografert sammen med Christian Wiig, er jeg politisk død, har Marvin Wiseth sagt. I dag tar han sjansen på å vise seg sammen med den fargerike advokaten.