Kjendisadvokater på politiliste

Politiet kartla alle som var i begravelsen til drapsofferet William Ellingsen for å bruke det i framtidig etterforskning. På lista står også tre kjendisadvokater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokatene Fridtjof Feydt, Christine Hamborgstrøm og Ellen Holager Andenæs var alle i begravelsen til drapsofferet William Ellingsen, som ble skutt og drept på Skillebekk i Oslo i februar. Også tre av de siktede etter ranet i Stavanger var til stede.

-  Politiet videofilmet hele begravelsen og det ble skrevet en rapport om hvem som var til stede. Våre navn står på lista.Vi har nå bedt om en redegjørelse fra politiet om hva denne rapporten skal brukes til. Spørsmålet er jo om vi risikerer å havne på en spaningsliste. Det er hårreisende at man skal havne i et internt spaningsregister fordi man er i en begravelse. Dersom dette er tilfelle, vil vi kontakte Datatilsynet for å høre hva de mener, sier advokatene Fridtjof Feydt og Christine Hamborgstrøm. Dagbladet har bilder fra begravelsen som også viser at minst en politispaner holder oversikt med det som skjer utenfor kirka.

Vil ikke kommentere

Begravelsen til William Ellingsen er kommet i søkelyset i etterforskningen av Stavanger-ranet fordi de siktede David Aleksander Toska, Ridvan Halimi og Metkel Negassie Betew var der. Halimi var også kistebærer.

Leder ved avdeling for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, Iver Stensrud, vil ikke kommentere saken.

Politiet videofilmet begravelsen for å sikre seg bilde av det de mener er personer knyttet til rans- og torpedomiljøet i Oslo.

Dårlig kvalitet

Etter det Dagbladet kjenner til, var imidlertid bildene av litt dårlig kvalitet. Derfor er politirapporten fra begravelsen viktig.

En av de siktede i Stavanger-ranet, Ridvan Halimi, har også forklart politiet ved en tidligere anledning at han var sammen med David Aleksander Toska, alias «Mesterhjernen», hver dag før ranet mot Postens brevsentral i Oslo i fjor høst.

I BEGRAVELSE: Siktet for Stavanger-ranet, Ridvan Halimi.
I BEGRAVELSE: Siktet for Stavanger-ranet, Metkel Negassie Betew.
PÅ LISTA: Advokat Fridtjof Feydt og Christine Hamborgstrøm var sammen med Ellen Holager Andenæs i begravelsen til William Ellingsen som ble skutt og drept på Skillebekk i Oslo. Som følge av dette kan de nå ha havnet i et internt spaningsregister.