Kjendisadvokater på politiliste

Politiet kartla alle som var i begravelsen til drapsofferet William Ellingsen for å bruke det i framtidig etterforskning. På lista står også tre kjendisadvokater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Advokatene Fridtjof Feydt, Christine Hamborgstrøm og Ellen Holager Andenæs var alle i begravelsen til drapsofferet William Ellingsen, som ble skutt og drept på Skillebekk i Oslo i februar. Også tre av de siktede etter ranet i Stavanger var til stede.

-  Politiet videofilmet hele begravelsen og det ble skrevet en rapport om hvem som var til stede. Våre navn står på lista.Vi har nå bedt om en redegjørelse fra politiet om hva denne rapporten skal brukes til. Spørsmålet er jo om vi risikerer å havne på en spaningsliste. Det er hårreisende at man skal havne i et internt spaningsregister fordi man er i en begravelse. Dersom dette er tilfelle, vil vi kontakte Datatilsynet for å høre hva de mener, sier advokatene Fridtjof Feydt og Christine Hamborgstrøm. Dagbladet har bilder fra begravelsen som også viser at minst en politispaner holder oversikt med det som skjer utenfor kirka.

Vil ikke kommentere

Begravelsen til William Ellingsen er kommet i søkelyset i etterforskningen av Stavanger-ranet fordi de siktede David Aleksander Toska, Ridvan Halimi og Metkel Negassie Betew var der. Halimi var også kistebærer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer