Kjendisbjørn død i bilkrasj

Bjørn med egen Twitter-konto og Facebook-side overlevde kun ei uke som superkjendis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet av bjørnen som falt ned fra et tre på campusen til University of Colorado i USA gikk i forrige uke verden rundt. Bjørnen hadde kommet seg inn på universitetsområdet og ble bedøvet av viltnemda mens den satt oppe i treet, for å bli flyttet ut i villmarken i den amerikanske delstaten.

Bjørnen ble en internetthit umiddelbart, takket være det ikoniske bildet. Kjendisbjørnen fikk blant annet sin egen Twitter-konto og Facebook-side, der bildet lever videre i stadig nye versjoner.

Dagbladet omtalte bildet og videreformidlet en video fra redningsaksjonen, men nå har nyheten kommet om en tragisk utgang for den verdenskjente «Brakar».

Døde i bilkrasj Kjendisbjørnen skulle krysse en trafikkert vei utenfor Boulder da han ble meid ned og drept i et sammenstøt med Kale Broeder (22), som var på vei til jobb. Det gikk heldigvis bra med Broeder, men hans Ford Focus 2002-modell ble totalvraket i sammenstøtet med bjørnen, skriver lokalavisa Denver Post.

Broeders far forteller at 22-åringen kjørte i en gruppe på flere biler da bilen foran ham plutselig bråbremset og kjørte ut i grøfta. Kale Broeder ble tvunget til å legge seg ut i midten av veien for å unngå et sammenstøt med bilen foran, men der sto stakkars «Brakar» uten mulighet til å komme seg unna.

Colorado Parks and Wildlife bekrefter at bjørnen som ble drept i bilulykka er bjørnen de radiomerket og flyttet i forrige uke. En talsmann for organisasjonen sier at dødsfallet belyser en stor utfordring når man flytter ville dyr som har blitt vant til å leve av det mennesker kaster av mat og korn som legges ut på fuglebrett.

- Det er utrolig synd at det gikk som det gikk. Det er tungt når vi strekker oss langt for å hjelpe bjørnene, men så går det likevel ille. Lokalsamfunnet ser på omplassering av bjørnene som en perfekt løsning, men dessverre er det veldig vanskelig å gjennomføre i praksis, sier Jennifer Churchill i Colorado Parks and Wildlife.

Bjørnens «siste ord» Churchill forteller at de flyttet bjørnen åtte mil ut fra den lille byen Boulder, men bjørnen var altså på vei tilbake til matfatet den kjente så altfor godt. Hun håper nå at innbyggerne i Boulder skjønner at de må være påpasselige med hvor de kaster mat og ikke legge ut lett tilgjengelige godbiter til fuglene, som bjørner forsyner seg av.

- Når en bjørn kommer til en by og venner seg til mattilgangen, blir de «bybjørner». Alle må ta ansvar for å ikke legge ut mat som tiltrekker seg bjørner, sier Churchill.

Den siste meldingen på kjendisbjørnens Twitter-konto ble forøvrig skrevet 28. april, da han mente at det lokale NFL-laget burde ta kallenavnet «Falling Bears».