Kjendisbok om tabu-sykdommer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I den 221 siders boka har Ingvar Ambjørnsen invitert 14 andre kjente norske forfattere til å skrive om livsproblemene som kan ramme oss alle.

«Angsten som oppdrager» er ett av Ingvar Ambjørnsens bidrag: «Jeg gikk i gater og parker, og langs landeveier. Hele tiden med denne paniske angsten, som en skjærebrenner bak i hodet et sted. Hva er det du er så redd for? spør den uvitende. Å herregud, gi angsten et navn, gjør den konkret, så skal jeg bære den uten å mukke. Mitt eget hjem ble et fremmed sted, redusert til en seng der jeg kunne besvime noen få lykkelige timer hver natt. Ja, noen lykkelige timer. For hver natt våknet jeg, våt av svette og med hjertet mellom jekslene.»

- Selvopplevd

- Jeg tror forfatterne har skrevet mye selvopplevd. «Angsten som oppdrager» er veldig selvbiografisk. Jeg har heller aldri lagt skjul på at jeg ble rammet av angst, sier Ambjørnsen. - Men jeg har ikke bedt den enkelte forfatter være personlig. Samtidig visste jeg hva jeg gjorde da jeg ba Finn Carling skrive om fysisk sykdom. Jeg er fryktelig glad for at han ble med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer