TØFFE TIDER: Steinar Knutsen er adm. direktør og en av gründerne i Norbrew. Bryggeriet sliter med store underskudd. Foto: Eivind Yggeseth.
TØFFE TIDER: Steinar Knutsen er adm. direktør og en av gründerne i Norbrew. Bryggeriet sliter med store underskudd. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer

Kjendisbryggeri saksøkes av tidligere direktør

Håndverksbryggeriet Norbrew sliter økonomisk. Nå må bryggeriet også svare på anklager i Oslo tingrett fra den oppsagte finansdirektøren.

(Finansavisen):- Vi forsøker å få en kostnadsstruktur vi kan leve vi med, og er i en prosess hvor vi omorganiserer og nedbemanner. I den forbindelse er det én som mener seg usaklig oppsagt, sier styreleder Geir Hjorth i Norbrew til Finansavisen.

Satser på lokale bryggerier

Bryggeriet, med en rekke kjente personer og utelivsaktører på eiersiden, ble startet opp i 2016. Forretningsideen er å bygge en kjede av lokale bryggerier som kan bli en bryggeriaktør å regne med i utelivet, og som samtidig kaprer hylleplass i dagligvarebutikkene. Hittil har ikke satsingen gått som ventet.

Finansavisen har vært i kontakt med adm. direktør Steinar Knutsen i Norbrew, men han ønsker ikke å kommentere utviklingen for fjoråret.

Norbrew sitter fortsatt med de samme bryggeriene som ved oppstarten: Voss Fellesbryggeri, Oslo & Akershus Bryggeri og selskapet Nothern & Co som, ifølge Finansavisen, planlegger Whisky-produksjon på Fedje i Hordaland.

Nå er selskapet også saksøkt av sin tidligere finansdirektør, Øystein Bugge Nergård, som ble oppsagt i august i fjor. Ifølge sluttinnlegget som er levert inn til retten i forkant av rettssaken, skriver Nergårds advokat, Vegard Langeland Hagen, at oppsigelsen er ugyldig og at Nergård krever erstatning fastsatt etter rettens skjønn.

Nergård ønsker ikke å gi noen utdypende kommentarer til Finansavisen. Hjorth ønsker heller ikke å kommentere disse påstandene, og mener kjernen i tvisten er selve nedbemanningsprosessen.

Kjendiser på rekke og rad

Bryggeriet har ellers en rekke profilerte navn på aksjonærlisten. Foruten «Gutta på tur»-gjengen Arne Hjeltnes, Arne Brimi, Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie, er både Kari Traa, Kristopher Schau og forsvarsadvokatene Harald Stabell og Benedicte de Vibe på eiersiden i bryggeriet.

Rettssaken starter i Oslo tingrett den 19. mars.

Andre økonominyheter:
​Anbefaler fem aksjer​
24 år gamle Gustav har blitt 5,46 milliarder rikere på seks uker