Kjendisdørvakt delte celle med drapsdømt som er funnet partert

- Han sa ingenting om at han hadde drept kona.

SONET MED HOLGER: Fadde Darwich - nå personlig trener og sikkerhetsvakt, tidligere kjendisdørvakt på Stureplans heiteste klubb - ble kjent med drapsdømte Holger Algdal bak murene. Foto: Mikael Sjöberg / Expressen
SONET MED HOLGER: Fadde Darwich - nå personlig trener og sikkerhetsvakt, tidligere kjendisdørvakt på Stureplans heiteste klubb - ble kjent med drapsdømte Holger Algdal bak murene. Foto: Mikael Sjöberg / ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har avhørt flere av Holger Algdals medfanger og voktere, for å finne ut om han skaffet seg noen fiender bak murene - som var villige til å få ham drept.

En av de som sonet med Algdal var Fadde Darwich - berømt og beryktet tidligere dørvakt på sagnomsuste Spy Bar på Stureplan.

Han har nå latt seg intervjue om deres tid bak murene.

Drepte kona Det var lørdag 7. september at det som viste seg å være et partert lik, pakket i plast, ble funnet i sjøen ved Saltö utenfor Strömstad.
Omstendighetene rundt drapet og hvem som har partert og senket liket, er fortsatt et mysterium.

Liket viste seg å være drapsdømte Holger Algdal - som i juli 2006 skjøt og drepte sin kone på en parkeringsplass i Göteborg. Den tragiske hendelsen skjedde etter at hun hadde forsøkt å ta ut skilsmisse og hadde flyttet fra deres felles hjem etter 30 års ekteskap. Mannen skjøt henne gjennom et bilvindu og prøvde deretter å ta sitt eget liv, men mislyktes.

Han ble dømt til ti års fengsel - men løslatt i mars i år. En av politiets hovedteorier er at Algdal ble drept fordi noen ville hevne drapet på hans kone.

Sine år i fengsel tilbragte Holger Algdal i flere forskjellige fengsler, og politiet håper nå at hans tidligere medfanger kan hjelpe dem i jakta på den eller de som drepte og parterte Algdal.

Kjendisdørvakt Den 16. august 2010 ble han overført til Kolmården anstalt, for å sone siste del av straffen.

Der sonet han blant annet sammen med Fadde Darwich, som sonet en dom for grovt skattebedrageri og regnskapssnusk.

Darwich er ikke blitt avhørt i saken.

Men han husker godt tiden sammen med Holger Algdal, og de to hadde god kontakt i fengsel.

- Holger og jeg delte celle i omkring to måneder. Jeg visste ikke at han var dømt for drap. Til meg sa han at han satt inne for skattekriminalitet, og at han egentlig var uskyldig. Han sa ingenting om drapet på kona, sier Fadde Darwich til Expressen.

Skummelt Etter medieomtalen de siste ukene har Darwich innsett at det ikke var tilfelle.

- Det er umulig å forestille seg at han har drept sin kone. Det som har hendt med ham nå er skummelt, sier eks-dørvakta.

- Det passet meg bra å dele rom med en som var litt eldre - og ikke stilte like mange spørsmål som yngre fanger, sier Fadde Darwich.

Han var en velkjent figur i det like velkjente partymiljøet på Stureplan i Stockholm, der kongelige, kjendiser og tunge kriminelle fester side om side med pengesterk ungdom.

Ga treningstips Darwich - som lenge har vært kjent for sin muskuløse fysikk - hjalp også Algdal med treningstips.

- Ettersom jeg trente veldig hardt pleide vi å snakke om trening. Jeg hjalp ham med å komme i gang med å trene på helsestudio, sier Darwich til Expressen.

Algdal var ellers en rolig fange, som holdt seg mye for seg selv, spilte litt poker med medfanger og gikk flittige turer i luftegården, ifølge Darwich:

- Mens flere av oss spilte volleyball i flere timer, var han den som så på og tok en røyk.