Kjendisene strømmet til Pavarottis begravelse

Flere tusen sa farvel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Luciano Pavarotti døde torsdag, 71 år gammel, etter lang tids kamp mot kreft.

Begravelsen i ettermiddag ble nærmest en statsbegravelse. Både FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan, U2-vokalist Bono, Italias statsminister Romano Prodi og flere av hans statsråder var blant de mange kjente menneskene som var til stede.

Kondolanse fra paven

Den blinde italienske tenoren Andrea Bocelli og den bulgarskfødte sopranen Raina Kabaivanska, som begge tidligere har sunget sammen med Pavarotti, sang i begravelsen.

Pave Benedikt XVI sa i en spesiell kondolanse at Pavarotti «gjennom sitt ekstraordinære talent for fortolkning hedret den guddommelige gaven musikk er».

Det italienske luftforsvaret viste også den store tenoren den siste ære. Da kisten forlot katedralen, fløy ti fly med kondensstriper i Italias nasjonalfarger grønt, hvitt og rødt over Modenas sentrale torg.

Storskjermer var plassert utenfor katedralen, som bare har plass til 800 personer og var reservert for Pavarottis familie og spesielt inviterte gjester.

100 000 sa farvel

Pavarotti har ligget på lit-de-parade siden torsdag, og over 100.000 mennesker har passert kisten der den verdensberømte tenoren lå kledd i svart smoking med hendene foldet over en rosenkrans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer