Kjendisenes kjendisadvokat

Navn: Morten Kjensli Alder: 48 Yrke: Advokat

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Morten Kjensli har bedt Hallvard Flatland om å holde kjeft. Ikke fordi de er blitt uvenner, men fordi han frykter Flatland bare ødelegger sin egen sak ved å uttale seg. Kjensli er Flatlands advokat like selvfølgelig som han forsvarer Flatlands beste hestekamerat Atle Hamre i Sandefjord byrett. Det er mange kjendiser som går til Kjensli, og de som ikke er kjendiser, blir det ofte underveis. Han kan håndtere media, og ikke minst er han dyktig til å håndtere store saker også utenfor rettssalen. Han har skaffet seg erfaring fra et ukjent antall store kriminalsaker, men håndterer like selvfølgelig reine mediebobler der en eller annen kjendis måtte være involvert.
  • Tv-kjendiser, hestefolk og vanlige oppkomlinger oppfatter ham gjerne som en av gutta. Han har bevart gutten i seg. Snobben også, vil enkelte si, men han er først og fremst en likandes kar klientene føler er på deres parti. Og han tar jobben som forsvarer mer alvorlig enn seg selv.
  • Han har aldri sett på seg selv som noen stor juridisk begavelse. Han var bare tusendeler fra haud til juridikum, og har neppe anlegg for teoretisk juss. Som de fleste gode forsvarsadvokater er han praktiker og pragmatiker, men de hører på det han sier også i Høyesterett. Han svinger seg aldri til de store høyder i prosedyrene, men konsentrerer seg om vitneføringen der sakene som regel blir avgjort. Og mange er avgjort til klientens fordel.
  • Kjensli gikk læretida hos Tor Erling Staff og gled ganske naturlig inn i kjendisadvokatenes laug i 1980-åra. Det gikk kanskje litt for raskt, men til gjengjeld lærte han seg faget i hurtig tempo. Han forsvarte narkokongen «Jonas» Vold og pyramidekongen Ole Christian Bach. Han var forsvarer i Skrik-saken, i Karoli-saken (der det også var mye skrik og skrål) og Landås-saken i Bergen. Han snuste litt på forretningslivet, men det ble stort sett til at andre spekulerte på hva han drev med, og han var snart tilbake for fullt i skranken. Og da Nordhus og Hestenes falt fra, fikk han en stadig større portefølje av «uheldige» kjendiser og kjente kriminelle.
  • Kjensli er Oslo-gutt fra Bøler, men bor på Kjelsås med sin Hildegunn som han fant i lagmannsretten. Han er stolt av kone og barn og karaokeanlegget i kjelleren, der han synger Julio Iglesias bak stengte dører.

Men han er også friluftsmann og jeger med tillitsverv i Norsk Gordonsetter Klubb og egen spalte i et jaktblad. Og hele tida har han los.