Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjendisenes superfly

Concorde er og blir kjendisenes superfly. Kongelige, presidenter, megastjerner og businesstopper nyter luksus i høy fart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Supermodeller som Tyra Banks, Heidi Klum, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Daniela Pestova og Eva Herzigova har alle blitt fløyet fram og tilbake på moteoppdrag.

Elton John, Paul McCartney, Madonna, Phil Collins, Bruce Willis, Sarah Ferguson, Julia Roberts, Brad Pitt og Barbra Streisand er også flittige brukere av Concorde, ifølge utenlandsk presse.

En tur over Atlanteren koster 60000 kroner.

Også flere fotballag har brukt superflyet. Manchester United fløy Concorde til mesterligafinalen mot Bayern München. Spillerne fikk servert årgangsvin, champagne og den beste maten.

Ronny Johnsen lot seg virkelig imponere.

- På grunn av at flyet både hadde færre passasjerer enn normalt, og i tillegg ikke skulle fly så langt, var totalvekta rundt 50 tonn mindre enn vanlig. Det betyr større fart. Og derfor sa kapteinen fra at take-off kom til å bli noe helt spesielt. Jeg skal hilse å si at det ikke manglet på akselerasjonen der, nei. Det var en vill take-off. I lufta var det derimot ikke mulig å merke noen forskjell selv om farten var imponerende 2500 km/t, skrev Johnsen i sin spalte i Dagbladet i mai 1999.

I 1986 gikk Gro Harlem Brundtland glipp av et møte med Ronald Reagan på grunn av en feil i et av British Airways Concorde-fly. Diana Ross reiste for øvrig med det samme flyet.

FLYR CONCORDE: Tyra Banks.
FLYR CONCORDE: Brad Pitt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media