Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjendiser mot kjendis-race

Norske kjendiser stiller opp i kampen for å stoppe båtracet Oslo Gold Cup i Bunnefjorden. Reiulf Steen, Arne Haugestad og Bjørn Sundquist er blant dem som har skrevet under på oppropet mot båtracet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lista over kjente og litt mindre kjente motstandere av båtracet vil bli offentliggjort i en del aviser i begynnelsen av neste uke.

- Hver eneste dag får jeg telefoner fra folk som raser fordi rikingene får lov til å bruke fjorden som lekegrind, sier Vibeke Brøgger-Klausen, som leder aksjonsgruppa mot båtracet.

Advokat Arne Haugestad hadde ingen betenkeligheter da han ble spurt om å være med på oppropet.

- Dette båtracet er mot alle mine verdier: Det er miljø- og ressursfiendtlig, og det gir et helt galt signal om hva vi har behov for i dag, sier Haugestad. Han synes ikke at slik båtkjøring kan kalles for sport.

- Hvis bestemora mi hadde hatt like mye penger som Røkke og Gjelsten, kunne hun ha gjort det samme, hevder Haugestad.

Han håper at folk vil klare å stoppe racet.

- Jeg håper at folk bruker allemannsretten sin og fyller fjorden med båter når racet skal gå. Slik kan vi fortelle gutta hvor skapet skal stå, sier Haugestad.

Vibeke Brøgger-Klausen sier at hun allerede har fått med seg over 100 småbåteiere for å stoppe Kjell Inge Røkke og de andre superbåtkjørerne.

- Motstanden på grasrota er nå så stor at fornuften vil seire til slutt, mener hun.