Kjendiser på flukt i Malibu

Rasende branner herjer California igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For andre gang på mindre enn en måned, rammes California av heftige skog- og buskbranner. Denne gangen brenner det i Malibu, ca 30 kilometer vest for Los Angeles.

Sent lørdag kveld har 49 bolighus brent ned til grunnen og ytterligere 27 er kraftig skadd. Så mange som 14 000 innbyggere er tvunget på flukt, ifølge ABC News.

- Det å våkne klokken 4 om morgenen med lukta av røyk i nesa og med vinden som slår mot vinduer er noe vi har lært oss å leve med her. Men det oppleves alltid som et sjokk, sier Malibu-ordfører Jeff Jennings.

Kjendisene flykter 

Sting, Jennifer Aniston, Mel Gibson, Robert Redford, Barbra Streisand, Cher og Richard Gere er noen av de som bor i det fasjonable strøket som nå er rammet av brann, ifølge AFP.

Lokale medier melder at skuespillerne Matthew McConaughey og Minnie Driver er blant dem som er drevet på flykt.

Enda verre har det gått for Michael Balzary (45) kjent som Flea. Hjemmet til Red Hot Chili Peppers-bassisten brant ned til grunnen i går.

- Det er bare crisp igjen av huset mitt, skriver han i en sms til Los Angeles Times.

MALIBU-ÅSEN:  To helikopter kjemper mot flammene i Malibu-åsen i California. Foto: AP Photo/Kevork Djansezian
MALIBU-ÅSEN: To helikopter kjemper mot flammene i Malibu-åsen i California. Foto: AP Photo/Kevork Djansezian Vis mer

Kjemper mot flammene

1700 brannmenn og brannkvinner kjemper med brannen på bakkenivå. I tillegg angriper 15 helikopter og 15 fly brannen fra lufta, ifølge ABC News. Seks brannmenn har pådratt seg skader under slukingen, men ingen av dem skal være alvorlige.

- Det er godt å kunne si at ingen har mistet livet, sier Malibu-ordføreren Jennings.  

Helikopterne henter vann fra svømmebasseng i området og fra Stillehavet for å stagge flammene.

Forrige måned ødela skogbrannene mer enn 2 milliarder kvadratmeter mark i California. 1600 hus ble ødelagt, og 14 personer mistet livet, ifølge AP.

Flammene får god hjelp av den fryktede Santa Ana-vinden fra ørkenstrøkene ut mot Stillehavskysten. Det har også vært rekordlite regn i Los Angeles i år. Bare 8,14 cm nedbør har falt fra 1. januar til 30 juni. Dette er bare en femtedel av gjennomsnittlig nedbør og den minste nedbørsmengden som er målt på 130 år, ifølge AFP.

Kjendiser på flukt i Malibu
MISTET HJEMMET: Huset til Red Hot Chili Peppers-vokalist Flea er brent ned til grunnen.
DELVIS KONTROLL: 1700 brannmenn deltar i slukningsarbeidet.
BRENT TIL GRUNNEN: Dette gigantiske huset er redusert til en ruin av skog- og buskbrannen som herjer riksmannsstrøket i Malibu-åsen.