Kjendiser plages

Mange kjendiser forfølges av personer som bruker alle virkemidler for å få oppmerksomhet av sine idoler. Det dreier seg om alt fra intense kjærlighetsbrev til drapstrusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fenomenet kjendis-stalking er ikke så utbredt i Norge, ifølge politiinspektør Gunnar Larsen. Men politiet blir jevnlig kontaktet av fortvilte kjentfolk som føler seg plaget eller truet av personer de ikke kjenner.

Blant typiske stalkere (de som ikke personlig kjenner ofrene sine) er det, ifølge sjefpsykolog Kirsten Rasmussen ved Trøndelag psykiatriske sykehus, trolig flere arbeidsledige enn i befolkningen for øvrig.

Det som kjennetegner flere av disse, er manglende sosial kompetanse og mangel på partnere, nære venner og sosialt liv. Personlighetsforstyrrelse er vanlig.

Når menn følger etter og terroriserer kvinner de kjenner, handler det oftere om personlighetsforstyrrelser som psykopatiske trekk. De tåler ikke å bli avvist.

<B>SVEN NORDIN:</B> Skuespilleren gikk til rettssak mot en telefonterrorist som trakasserte ham og familien. Mannen ble trukket for retten og dømt til 75 dagers fengsel.
<B>TRUDE MOSTUE: Dyrlegen måtte varsle BBCs sikkerhetsavdeling etter at hun ble plaget og jaget av en innpåsliten beundrer. En sinnsforvirret mann skrev lange brev og sendte gaver til veterinæren.
<B>MADONNA: Superstjernen ble lenge plaget og drapstruet. Til slutt ble plageånden, den hjemløse Robert Hoskins, dømt til ti års fengsel for det.
<B>CAROLA: Den svenske popstjernen så seg nødt til å bygge høye murer rundt sitt hjem i Uppsala, fordi hun var plaget av beundrere, spesielt en innpåsliten plageånd.
<B>AGNETHA FÄLTSKOG:</B> Den tidligere Abba-stjernen ble forfulgt og terrorisert av en nederlandsk ekskjæreste. Han godtok aldri at hun droppet ham. Agnetha fryktet for sitt eget og sine barns liv, før han ble fengslet.