Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjendiser slipper å vitne

TRONDHEIM (Dagbladet): Idrettskjendiser, styrtrike forretningsmenn og mediefolk står på medlemslistene til sexklubben Club 4, men de slipper å vitne når saken kommer opp for Trondheim byrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om politiet sitter på deler av klubbens medlemslister, vil det etter det Dagbladet forstår ikke bli aktuelt å føre noen av byens besteborgere som vitner.

Det gjelder også en navngitt forretningsmann, som skal ha vært en ivrig gjest på sexklubben. På direkte spørsmål fra Dagbladet har han benektet en slik tilhørighet, men ifølge flere andre kilder er han å finne på Club 4s medlemslister.

Ifølge aktor i saken, politiinspektør Per Morten Brobakke, vil det heller ikke bli aktuelt å legge fram medlemslistene for retten.

- Vi har lister, men de vil ikke bli framlagt, fordi vi ikke kan se at de har betydning som bevis.

- Kanskje noen av byens borgere er glade for det?

- Mulig det.

- Kan det skje ting i retten som likevel kan gjøre det nødvendig å legge dem fram?

- Man vet jo aldri, men jeg tror det ikke, sier Brobakke.

Kjendiser

Dermed kan noen av Trondheims besteborgere puste lettet ut. Ifølge en av de tiltalte, Tom Ketil Krogstad, har Club 4 i dag 4600 medlemmer, men han mener politiet bare kjenner navnet til 100- 200 av dem.

- Vi har alle slags folk som medlemmer. Mange av dem regnes som samfunnstopper og besteborgere, blant annet 20 mediefolk, noen av byens rikeste personer og idrettskjendiser fra både vinter- og sommersportsgrener, sier Krogstad.

Selv om han mener disse kan gi et positivt bilde av sexklubben, vil heller ikke han stevne noen av dem som vitne i retten.

- Jeg ønsker ikke å dra andre personer inn i denne saken. Jeg har en annen moral enn det, sier Krogstad.

Advokat Trygve Staff forsvarer Club 4s tidligere markedssjef, Rune Andersen, som også er tiltalt i saken. Han sier han har gjort mange forsøk på å få vitner til å stille opp, men at dette har vært vanskelig.

- Jeg har sett at det skal være 4600 medlemmer i Club 4, men man skulle omtrent ikke tro at det var et jævla medlem, for det er jo ingen som har vært der, sier Staff.

Han finner ingen grunn til å stevne vitner som likevel ikke vil si noe.

Sirkus

Sexsirkuset havner i Trondheim byrett mandag. På tiltalebenken sitter Club 4-leder Tom Ketil Krogstad (35) og hans 41-årige samboer, i tillegg til Club 4s tidligere markedssjef, Rune Andersen (34).

Alle tre er tiltalt for hallikvirksomhet. Krogstad og Andersen er i tillegg tiltalt for å ha arrangert «live-sexshow», vist ulovlige sexfilmer og bedrevet ulovlig salg av alkohol.

De tidligere kompanjongene Krogstad og Andersen er i dag bitre fiender, som kommer med sterke beskyldninger mot hverandre:

  • Andersen erkjenner å ha hatt med prostitusjon å gjøre, men hevder samtidig at Krogstad og hans samboer er de store hallikene i Trondheim.
  • Krogstad hevder at Andersen er en stor hallik, løgner og bedrager. Selv erkjenner han ingen som helst straffskyld i forhold til de ting han er tiltalt for.
HALLIKTILTALT: Rettssaken mot lederen for sexklubben Clob 4, Tom Ketil Krogstad, starter i Trondheim byrett i dag. Her poserer han med sine medarbeidere under festlige omstendigheter i den omstridte klubben.
Hele Norges coronakart