Kjendiser ufrivillig meldt inn i støttegruppe for Rune Øygard

- Å melde folk inn i grupper mot deres vilje er sjofelt.

UFRIVILLIGE MEDLEMMER: En rekke norske kjendiser er ufrivillig lagt til som medlemmer i Facebook-gruppa «Vi som støtter ordfører i Vågå Rune Øygard!». Her ved noen av dem - med klokka fra venstre øverst: Haddy N'jie, Odd Karsten Tveit, Arne Treholt, Louiza Louhibi, Gerhard Helskog, Marie Simonsen, Per Sandberg, Jan Simonsen. Foto: DAGBLADET
UFRIVILLIGE MEDLEMMER: En rekke norske kjendiser er ufrivillig lagt til som medlemmer i Facebook-gruppa «Vi som støtter ordfører i Vågå Rune Øygard!». Her ved noen av dem - med klokka fra venstre øverst: Haddy N'jie, Odd Karsten Tveit, Arne Treholt, Louiza Louhibi, Gerhard Helskog, Marie Simonsen, Per Sandberg, Jan Simonsen. Foto: DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En rekke norske kjendiser står oppført som medlemmer av Facebook-gruppa «Vi som støtter ordfører i Vågå Rune Øygard!». Det viser seg imidlertid at mange av dem slett ikke har bedt om å bli lagt til i støttegruppa for den overgrepstiltalte eksordføreren, skriver Nordlys, som først omtalte saken.

Gruppas beskrivelse lyder som følger:

«Det er uhyre skremmende og kvalmende å se hvordan denne hederlige og gode mannen demoniseres og henges ut i media! Derfor har vi opprettet denne gruppa, i den hensikt å bringe fram sannheten i denne saken.»

- Dette ante jeg ikke; jeg kommer til å melde meg ut, sier artist og programleder Haddy N'jie, en av de mange som er lagt til i gruppa, til Dagbladet.

- Sjofelt Blant andre navn på lista finner man vidt forskjellige personligheter som den spiondømte forretningsmannen Arne Treholt, Frp-politiker Per Sandberg, artist Anneli Drecker, samfunnsdebattant og Ap-politiker Louiza Louhibi, forfatter Nikolaj Frobenius og journalist Odd Karsten Tveit. Alle gir på gruppas vegg klart uttrykk for at de ikke ønsker medlemskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer