Kjendisetterforsker bortførte gutt (13) på vei til trening

Polske «Rambo» oppgir å ha borttatt en gutt fra fosterfamilien i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Privatdetektiven Krzysztof «Rambo» Rutkowski oppgir å igjen ha bortført — eller som han selv sier det, reddet — et barn på norsk jord.

Rutkowskis firma bekrefter aksjonen i en ordknapp uttalelse til Dagbladet. En talsperson opplyser at den 13-årige gutten nå er i Polen.

Gutten skal ha vært under barnevernets omsorg da Rutkowski slo til.  

- En gutt ringte meg og gråt voldsomt, sier detektiven til polske medier. 

- Han sa han var i Oslo og at han hadde lest i avisene og på nettet om hvordan jeg reddet ei polsk jente som bodde hos en fosterfamilie. Han sa han måtte bo hos en norsk familie han ikke kjente, sier Rutkowski.  

Skulle på trening Gutten skal ha bodd hos fosterfamilien i to måneder, og i perioden ha fått besøk av moren sin. I polske medier blir det framsatt svært skarp kritikk mot fosterfamilien. 

Lørdag skal gutten ha gått ut for å gå på trening. Da han stoppet for å kjøpe mat, kjørte tre uniformerte biler opp ved gutten, og tok ham med til sin biologiske mor. 

Bilene var fulle av agenter som jobbet for Rutkowski. 

Ifølge privatdetektiven var den russiske ambassaden i Polen, og polsk politi, informert. 13-åringen skal selv ha sendt e-poster til Russlands ambassade i Oslo.

Varslet Polske medier skriver at det har vært tvil omkring barnemorens mentale helse.

For en måned siden var Rutkowski også ansvarlig for barnebortføring i Norge. Da poserte han villig vekk etter endt oppdrag. Han er superkjendis og parlamentsmedlem i hjemlandet. Rutkowski Patrol tar på seg utpressings- og kidnappingssaker.

- Vi kjenner til familien, og har etterforsket en konflikt i familien tidligere. Men denne siste utviklingen i saken kjenner vi ikke til, sier lensmannen i den involverte kommunen til Dagbladet.

Den polske ambassaden i Oslo opplyser at de på stående fot ikke kan si de kjenner saken.

Overrasket - Jeg hadde kontakt med min klient seinest på onsdag, men dette har jeg ikke hørt noe om. Dette var svært overraskende, sier kvinnens norske advokat til Dagbladet.

Hun bekrefter at barnevernet hadde overtatt omsorgen for gutten.

- Det er fremmet sak om omsorgsovertakelse. Dette skulle opp for Fylkesnemda til høsten. Gutten var plassert i et beredskapshjem på hemmelig adresse, sier hun.

- Gutten har hele tiden sagt at han vil hjem til moren sin. Det har han vært klar på helt fra dag en. Jeg har bedt om at han skulle få en egen talsperson. Det har han ikke fått. Det burde han hatt da akuttvedtaket ble behandlet i Fylkesnemda, mener advokaten.
Det har ikke lyktes Dagbladet å nå barnevernet i kveld.

<strong>OMSTRIDT:</strong> Krzysztof Rutkowski, politiker, leiesoldat og privatdetektiv. Foto: AFP/Rafal Guzi/Scanpix
OMSTRIDT: Krzysztof Rutkowski, politiker, leiesoldat og privatdetektiv. Foto: AFP/Rafal Guzi/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer