Kjendisfiskere oppdaget ukjent ørreteldorado i Frognerparken

Trekkplastrene Monolitten og Sinnataggen utfordres av feit og bitevillig fisk. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Fiskeentusiastene Lars Lenth og Lars Nilssen avslører en godt bevart hemmelighet på bloggen larsoglars.no.

- Dette er god Norgesreklame. Mye og stor ørret, midt i Frognerparken, sier en entusiastisk Lars Lenth til Dagbladet.

Han ringte kameramann Lars Nilssen for å feste ørreteldoradoet i Vigelandsparken til film. Men ideen fikk han fra en annen fiskebohem.

«Da jeg på mandag søkte JAZZ + FLUEFISKE på Google, som jeg har for vane å gjøre, ramlet jeg over bloggen www.jazzandflyfishing.com, der den sløye gitaristen Håvard Stubø fra Narvik kroker og lander et prakteksemplar av en ørret på drøye kiloen i øvre dammen i Frognerparken. Sjuke ting skjer hele tiden, og alle kan jo ha flaks, men det virket som den velkledde fyren bare tok noen få kast, noe som kunne tyde på at det svømmer fryktelig mange fisker der ute i det gjørmete vannhullet», skriver Lars Lenth på bloggen larsoglars.no.

Tv-fjesLars Nilssen har produsert TV-serien «På fisketur med Bård og Lars» med Bård Tufte Johansen og Lars Lenth. Lenth deltok i husbandet «Gass» som var fast husband i humorprogrammet Åpen post i 1998 og 1999 på NRK1. Han har også vært medlem av de norske rockebandene Fuzzbaby og Gjengangerne.

- Nå har jeg noe å gjøre når jeg tar med unga til Frognerbadet. Men jeg ville ikke tatt sjansen på å spise fisken. Det er mange rare dufter som stiger opp, sier Lars Lenth. Han har følgende forklaring på hvorfor fisken i Frignerdammen er så feit.

- Frognerfruer mater fugler med brød gjennom hele vinteren. Det gir god næring til fisken.

- Frognerparken er ikke akkurat det du tenker på når det gjelder ørretfiske, sier en overrasket Lars Nilssen som nå gjerne vil prøve å fiske på flere rare plasser.

Nilssen deler ikke Lenths skepsis til å spise fisken i Frognerdammen. Oslomarkas fiskeadministrasjon (OFA), derimot, tror ikke ørreten der er noen gastronomisk nytelse.

Uten fiskekort- Jeg vil fraråde folk å spise fisken. Helseskadelig tror jeg ikke det er, men god er den nok ikke. Det skjønner du bare ved å se på vannet. Dessuten er det en fugledam. og fisken vil nok ha parasitter. Det blir nok også veldig varmt der på sommeren, noe som heller ikke borger for god spisefisk, sier fagkonsulent Dag Øivind Ingierd i OFA.

Han kan fortelle at fisking i Frognerparken ikke fordrer fiskekort, da OFA ikke har tenkt på dammen der som en fiskemulighet.

- Jeg vil råde folk som fisker der til å slippe fisken ut igjen, sier Ingjerd.