SØKSMÅL: Investor Arne Fredly saksøker Dagens Næringsliv. DN har antydet at Fredly har drevet innsidehandel.
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
SØKSMÅL: Investor Arne Fredly saksøker Dagens Næringsliv. DN har antydet at Fredly har drevet innsidehandel. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Kjendisinvestor vant ankesak mot DN

Duket for rettsstrid. - Kan ha mistet flere hundre millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): I desember i fjor ga Oslo tingrett DN tilnærmet medhold i avisens krav om at Arne Fredlys injuriesøksmål måtte avvises i den form det var fremmet, skriver Journalisten.no

Vil ha erstatning

Fredly og hans advokat, Kyrre Eggen fra advokatfirmaet Wiersholm, Mellbye & Bech, ønsker først en rettssak som avgjør om DN har publisert ærekrenkende opplysninger om investoren. Deretter vil de ha en ny rettssak om utmålingen av erstatning og oppreisning.

DN fikk før jul tingrettens medhold i at retten må avgjøre både erstatningsplikt og størrelsen på erstatnings- og oppreisningsbeløpene i én og samme sak. Fredly fikk en frist til å omgjøre stevningen, men valgte å anke avgjørelsen til lagmannsretten.

Det tre fagdommerne i lagmannsretten har nå enstemmig kommet til motsatt konklusjon.

Kan ha tapt flere hundre mill.

Fredly vant dermed ankesaken, og retten pålegger DN å betale 43.750 kroner i saksomkostninger.

Ifølge Jornalisten.no har Fredly uttalt til ulike medier at han kan ha gått glipp av flere hundre millioner kroner som følge av den negative omtalen i DN.

I mai i fjor ble DN felt i PFU for å ha antydet at Arne Fredly hadde bedrevet innsidehandel.

Fredly leverte en rekordstor klage på 600 sider til PFU, der han argumenterte for hvorfor han mener avisa har gjort seg skyldig i 42 brudd på pressens Vær varsom-plakat.