Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjendiskatten døde bare to måneder etter han ble adoptert

Den 15 kilo katten døde av en sykdom som ikke var forårsaket av vekten.

MJAAAAAU: Spongebobs nye eiere måtte ta farvel med han etter bare to måneder. Selv om det er nærliggende å tro, så var det ikke vekta som forårsaket sykdommen som tok livet av han. Foto: Barcroft / Bulls Press
MJAAAAAU: Spongebobs nye eiere måtte ta farvel med han etter bare to måneder. Selv om det er nærliggende å tro, så var det ikke vekta som forårsaket sykdommen som tok livet av han. Foto: Barcroft / Bulls Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spongebob fikk kjendisstatus i New York etter at han ankom et redningssenter i byen. De ansatte trodde at det kom til å bli vanskelig å adoptere bort den store katten, men det tok ikke lang tid før han smeltet hjertene Courtney og Matt Farrell, som adopterte katten, skriver Daily Mail.

Spongebob ankom Animal Haven redningssenter tidligere i år etter at hans eier måtte flytte til at eldresenter.

De ansatte på senteret ble sjokkert over kattens størrelse, og satte han straks på en streng diett, slik at han fikk en bedre sjanse i kampen om å bli adoptert.

Lykken snudde - Vi aner ikke hvordan han ble så stor. Vi kan bare gjette på at eieren matet han med tørrfor regelmessig, og han kanskje lot maten stå ute, slik at katten kunne spise når han hadde lyst, sa Kendra Mara da katten kom inn til redningssenteret.

Men adopsjonshistorien som så ut til å ende i lykkerus snudde brått da Courney og Matt oppdaget at astmaen til Spongebob ble værre.

Det var ikke hans høye vekt som gjorde at han døde, men vekten gjorde at veterinærene ikke turte å operere da det viste seg at han hadde et forstørret hjerte.

- Vi ga han kjærlighet Selv om vetrinærene sa at hans død ikke var forårsaket av hans vekt, gjorde hans overvekt at en operasjon ble livsfarlig for katten, og denne uka måtte de nye eierne, Courtney og Matt Farrell si farvel til det nye familiemedlemmet.

- Dette har vært en av de vanskeligste tingene jeg har opplevd, og det er i hvert fall noe av det vanskeligste vi har vært igjennom som et par. Jeg tror at dere skjønner at vi behandlet «Sponge» som vårt første barn. Vi elsket denne katten. Vi ga han en familie, vi ga han rom til å løpe rundt og vi ga han kjærlighet helt til siste slutt, skriver Courney i en pressemelding.

STOR TASS: Her er Spongebob i armene til Kendra Mara på Animal Haven før han ble adoptert. Foto: Barcroft / Bulls Press
STOR TASS: Her er Spongebob i armene til Kendra Mara på Animal Haven før han ble adoptert. Foto: Barcroft / Bulls Press Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media