Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjendisklubb renvasket

Den norske kjendisklubben Alpha Club kan fortsette å selge medlemskap til over 30000 kroner stykket, etter et vedtak i Lotterinemnda. Klubben er siktet av Økokrim for å drive med ulovlig pyramidespill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nemnda, som består av blant annet to byrettsdommere, avgjorde fredag at Alpha Club driver en lovlig nettvirksomhet. På bakgrunn av vedtaket vil Økokrim vurdere om de skal trekke siktelsen om ulovlig pyramidespill og henlegge saken.

Nemnda behandlet en klage fra Alpha Club etter at Lotteritilsynet to ganger kom til at de driver ulovlig pyramidespill.

I høst anmeldte tilsynet selskapet til Økokrim og mente at eierne av selskapet hadde tilegnet seg minst 64 millioner kroner ulovlig.

Kort tid etter gjennomførte politiet en storstilt razzia i Alpha Clubs lokaler.

Kjente medlemmer

En rekke norske kjendiser, blant dem TV2-kommentator og eksfotballproff Gøran Sørloth, hoppsjef Hroar Stjernen, «Hotel Cæsar»-skuespiller Martin Garfalk og OL- og VM-vinner Fred Børre Lundberg, har meldt seg inn i Alpha Club. I dag sier alle de har meldt seg ut, av ulike grunner.

- Vi tar nemndas avgjørelse til etterretning, og vil endre vårt vedtak, sier direktør Atle Hamar i Lotteritilsynet til Dagbladet.

- Vi har hele tida sagt vi er lydhøre for hvor Lotterinemnda mener grensene i lotteriloven går, sier førstestatsadvokat Roar Østby til Dagbladet.

Lovendring

Uavhengig av Alpha Club-saken mener Økokrim at dagens lovgivning rundt pyramidespill ikke er til å leve med.

- Politikerne må sørge for en mer presis og bedre lovgivning. Mange føler seg lurt av nettverksselskaper og henvender seg til Økokrim. En bedre lovgivning har stor allmenn interesse for det norske samfunnet, sier Østby.

Hele Norges coronakart