Kjendiskokk fikk 15 000 kroner i bot etter lovbrudd

Gikk kraftig ut etter at de fikk refs fra Arbeidstilsynet. - Vi fikk forelegg fordi vi har benyttet oss av ytringsfriheten.

FIKK FORELEGG: Onda restaurant er en av Oslos mest eksklusive restauranter. Nå har de fått forelegg på 15 000 kroner fra Oslo politidistrikt etter brudd på Arbeidsmiljøloven.
Foto: Berit Roald / Scanpix
FIKK FORELEGG: Onda restaurant er en av Oslos mest eksklusive restauranter. Nå har de fått forelegg på 15 000 kroner fra Oslo politidistrikt etter brudd på Arbeidsmiljøloven. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Onda restaurant er en av Oslos mest eksklusive restauranter. Nå har de fått forelegg på 15 000 kroner fra Oslo politidistrikt etter brudd på Arbeidsmiljøloven.

- Onda har fått et forelegg etter at de ble anmeldt av arbeidstilsynet på grunn av ulovlig overtid, bekrefter politiadvokat Christian Stenberg til Dagbladet.

Kritisk til lovverket Kjendiskokken Rune Mogens Pal driver den fasjonable Aker Brygge-restauranten. Han gikk kraftig ut mot lovverket i september i fjor da Dagbladet omtalte Arbeidstilsynets refs av restauranten etter et uanmeldt tilsyn.

Han setter forelegget i sammenheng med sine frittalende kommentarer.

- Vi har fått et forelegg på bakgrun av at jeg har benyttet ytringsfriheten. Det ble vel for mye, sier han til Dagbladet.

- Jeg setter spørsmålstegn til noe jeg trodde vi hadde i Norge, nemlig likhetsprinsippet. Vi er de eneste som har fått bot, og vi representerer ikke de mest graverende tilfellene. Vi har ikke beriket oss selv på dette, sier Pal.

- Vi har vært kritisk til måten dette gjøres på, og spesielt hvordan arbeidstakernes rettigheter egentlig ikke blir respektert. Det tror jeg har en sammenheng med forelegget, sier Pal til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer