STOLT: Kjendiskokk Heston Blumenthal poserer utenfor restaurant Fat Duck. Spisestedet ble ansett som i den absolutte toppklasse, og hadde tre Michelin-stjerner, da det måtte stenge i to uker i februar etter at gjester klagde over matforgiftning. Foto: AP Photo/Steve Parsons/Scanpix
STOLT: Kjendiskokk Heston Blumenthal poserer utenfor restaurant Fat Duck. Spisestedet ble ansett som i den absolutte toppklasse, og hadde tre Michelin-stjerner, da det måtte stenge i to uker i februar etter at gjester klagde over matforgiftning. Foto: AP Photo/Steve Parsons/ScanpixVis mer

Kjendiskokk gir gratis mat til 500 matforgiftede gjester

Ber om unnskyldning etter tre Michelin-stjerners matforgiftning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den britiske kjendiskokken Heston Blumenthal ber mer enn 500 spisegjester om unnskyldning for at de ble matforgiftet på restauranten hans. Han tilbyr dem å spise gratis hos ham som erstatning.

Blumenthals restaurant The Fat Duck i Bray, som ligger vest for London, var regnet som en av verdens beste, inntil den ble rammet av forgiftningsskandalen i februar i år.

Undersøkelser har vist at skalldyr som ble servert på restauranten, var forurenset av kloakk.

Fredag skrev Blumenthal til de 500 gjestene at ansvaret for det som skjedde, ligger hos de lokale vannmyndighetene. Likevel er de som ble syke, hjertelig velkommen til et gratis måltid, het det i brevene.(NTB)