Kjendiskokk narkotatt: «Prøvde nytt krydder»

En italiensk kjendiskokk er blitt arrestert, mistenkt for narkotikahandel etter at politiet gjorde funn av en cannabis-plantasje hjemme hos ham.

ARRESTERT: En itailiensk kokk, kjent fra en rekke matlagingsprogrammer i landet, er lørdag arrestert, mistenkt for narkotikahandel. Foto: Carabinieri Catania
ARRESTERT: En itailiensk kokk, kjent fra en rekke matlagingsprogrammer i landet, er lørdag arrestert, mistenkt for narkotikahandel. Foto: Carabinieri Catania Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det melder flere italienske medier lørdag kveld norsk tid.

Den italienske kjendiskokken, Carmelo Chiaramonte, ble tatt med store mengder av den ulovlige planten da politiet besluttet å gjennomsøke eiendommen hans lørdag, ifølge BBC.

Der fant de blant annet en rekke store cannabisplanter og opptil én kilo med indisk hamp (en underart av cannabisplanten som tåler et mer varierende klima, journ.anm.), opplyser politiet.

Eksperimenterte med «nye smaker»

Det skal også ha blitt gjort funn av cannabisbasert vin, kaffe og tunfisk på eiendommen til Chiaramonte nær Catania på øst-Sicilia.

Den kjente TV-kokken hevdet, på sin side, at han bare eksperimenterte med «nye smaker» i matrettene sine etter funnet var blitt gjort.

Chiaramonte skal ha omtalt seg selv som en eksperimenterende matfaglig konsulent, skriver den italienske avisa La Sicilia.

Den 50 år gamle kokken, som bor i landsbyen Trecastagni, ved foten av Etna-fjellet, er foreløpig løslatt i påvente av rettssak.

- Gjennomført viktige studier

- Min klient erkjenner ikke straffskyld og stiller seg fullstendig uforstående til beskyldningene mot ham, sier hans advokat, Rita Faro, til La Sicilia.

- Han har gjennom en årrekke gjennomført viktige studier om matvarens opprinnelse og egenskaper med en eksperimentell og innovativ tilnærming, legger hun til.

På videre spørsmål fra avisa, understreker hun at dette kan bevises gjennom hans deltakelse på en rekke nasjonale og internasjonale konferanser vedrørende temaet det siste året.

Hun fastslår at Chiaramontes dyrking av cannabis og bruken av den skal ha vært utelukkende til eget bruk, og ikke til narkotikahandel.

Medvirket til TV-program

Saken har fått mye oppmerksomhet i landet, ettersom 50-åringen er kjent som en anerkjent kokk ved Katane Palace Hotel-restauranten i Catania.

Chiaramonte skal ifølge italienske aviser ha spesifisert seg innenfor «aromatiske nyanser» og «smaken av middelhavet».

Han har medvirket som TV-kokk på en rekke matlagingsprogrammer i landet, blant annet et som nylig har gått på skjermene. Det skal ha omhandlet «historien om råvarer og tradisjonen for siciliansk jordbruk», ifølge La Sicilia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer