Venezuelas president Nicolás Maduro vekker avsky

Kjendiskokken gliser, og diktatoren gasser seg så biffettet renner. Så våknet folket

Kjendiskokken Salt Bae vartet opp med kongelig mottakelse da Venezuelas despot Nicolás Maduro var middagssulten. Mens folket lider nøt Maduro et festmåltid - men brått var festen over.

FRÅTSER: En video som ble publisert på Instagram og Twitter tidligere denne uken, viser Venezuelas president Nicolas Maduro som hygger seg med biff og sigarer. Samtidig pågår det en humanitær krise i landet hans. Dét får mange til å reagere. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Venezuela besitter gigantiske oljereserver og en lang kystlinje, men har i flere år slitt med skyhøy inflasjon, dyp og omfattende fattigdom, skyhøy arbeidsledighet og en kriminalitetsutvikling som nå har resultert i en drapsrate som ifølge Amnesty tilsvarer et land i krig. Det er akutt mangel på mat og medisiner, og over to millioner mennesker har flyktet fra landet.

Både den venezuelanske opposisjonen, FN og USA mener landets despot Nicolás Maduro har en stor del av ansvaret for den katastrofale utviklingen i landet.

Maduro har sentrert makta hos seg selv, og viser stadig sterkere diktatoriske tendenser.

Det er heller ikke det plagede ansiktet til en ansvarlig statsleder som er urolig over sine titalls millioner sultende innbyggere, som Maduro viser fram under restaurantbesøket som trolig vil hjemsøke ham i lang tid.

Teatralsk

Det var kjekkaskokk Nusret Gökçe (35) - kjent som «Salt Bae» - selv som delte en video på Instagram av at han vartet opp Maduro med frue på sin restaurant i Istanbul. Med en utringning som nærmer seg kneskålene nærmest hopper Bae langs et røslig biffstykke, mens han skjærer rause skiver med en sylskarp kniv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer