<strong>FIKK FORELEGG:</strong>   - Bølgen og Moi har fått et forelegg etter at de ble anmeldt av arbeidstilsynet på grunn av ulovlig overtid, bekrefter politiadvokat Christian Stenberg. Han forteller at restauranten har vedtatt et forelegg på 50 000 kroner. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET
FIKK FORELEGG: - Bølgen og Moi har fått et forelegg etter at de ble anmeldt av arbeidstilsynet på grunn av ulovlig overtid, bekrefter politiadvokat Christian Stenberg. Han forteller at restauranten har vedtatt et forelegg på 50 000 kroner. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET Vis mer

Kjendiskokkens restaurant fikk bot for 14-timersdager

Restauranten til kjendiskokken Trond Moi har vedtatt en bot på 50 000 kroner, etter at det ble avdekket lovbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Bølgen og Moi har fått et forelegg etter at de ble anmeldt av arbeidstilsynet på grunn av ulovlig overtid, bekrefter politiadvokat Christian Stenberg. Han forteller at restauranten har vedtatt et forelegg på 50 000 kroner.

Bølgen og Moi Tjuvholmen ligger på en av hovedstadens dyreste adresser.

Under et uanmeldt besøk i juli 2013 avdekket Arbeidstilsynet det de kaller «mange og omfattende brudd på arbeidsmiljøloven» på kjøkkenet.

Ulovlige og lange dager Bølgen og Moi ble startet av kjendiskokken Trond Moi og vinkelner Toralf Bølgen, og har i dag restauranter i Stavanger, Bergen og Kristiansand. Restauranteierne vil ikke kommentere saken, opplyser restauranten.

- Det er jeg som kommentere saker på vegne av selskapet, sier administrerende direktør for Bølgen og Moi AS, Harald Berger.

<strong>VIL IKKE KOMMENTRE:</strong> Bølgen og Moi ble startet av kjendiskokken Trond Moi (bildet) og vinkelner Toralf Bølgen, og har i dag restauranter i Stavanger, Bergen og Kristiansand. Restauranteierne vil ikke kommentere saken, opplyser restauranten. Foto: JAN L. DAHL/DAGBLADET
VIL IKKE KOMMENTRE: Bølgen og Moi ble startet av kjendiskokken Trond Moi (bildet) og vinkelner Toralf Bølgen, og har i dag restauranter i Stavanger, Bergen og Kristiansand. Restauranteierne vil ikke kommentere saken, opplyser restauranten. Foto: JAN L. DAHL/DAGBLADET Vis mer

Spesielt reagerte Arbeidstilsynet på arbeidstida. I tilsynsrapporten skrev de at enkelte ansatte arbeidet langt mer enn hva som er tillatt etter arbeidsmiljøloven. Alminnelig arbeidstid skal ikke overstige ni timer i løpet av 24 timer, og 38 timer i løpet av sju dager.

De ansatte jobbet også langt mer overtid enn det som er tillatt. Overtidsarbeid må ifølge arbeidsmiljøloven ikke overstige ti timer i løpet av sju dager, 25 timer i løpet av fire sammenhengende uker, og 200 timer på 52 uker.

Flere jobber langt mer enn dette, ifølge Arbeidstilsynet. I tilsynsrapporten kommer det fram at en kokk jobbet 327,5 timer i juli. Tre av ukene jobbet kokken mer enn 78 timer, og flere av vaktene varte mer enn 14 timer.

- Kjedelig sak Da Dagbladet publiserte en artikkel sommeren 2013 om lovbruddene, sa Bølgen og Moi at dette handlet om «unntak», og de lovte å rette opp alle påleggene innen fristen 4. oktober. Noe de også gjorde.

- Dette er kjedelig sak som vi avsluttet i september, sier Berger, som forteller at nye rutiner har vært på plass siden sommeren 2013.

<strong>- KJEDELIG SAK:</strong> - Dette er kjedelig sak som vi avsluttet i september, sier Berger, som forteller at nye rutiner har vært på plass siden sommeren 2013. Foto: JON TERJE HELLGREN HANSEN/DAGBLADET
- KJEDELIG SAK: - Dette er kjedelig sak som vi avsluttet i september, sier Berger, som forteller at nye rutiner har vært på plass siden sommeren 2013. Foto: JON TERJE HELLGREN HANSEN/DAGBLADET Vis mer

- Vi er glad for at Arbeidstilsynet og skatteetaten skal ha fokus på utelivsbransjen, og med årets satsing er dette et løft for hele nivået i bransjen, sier Berger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer