De fleste kvinnene bak innlegget er ofte i rampelyset i norsk kulturliv. Anne Marie Ottersen er skuespiller og kjent blant annet fra Fredrikssons Fabrikk», «Sofies jul» og «Hustruer»-filmene. Mette Janson, og Solveig Bøhler er programledere i NRK. Lise Fjeldstad er også skuespiller. Loveleen Kumar er indisk født og kom til Norge som fireåring. Hun har et arrangert ekteskap bak seg og er nå separert.
Kvinnene ønsker ikke å la seg intervjue om innlegget. Dagbladet gjengir nedenfor innlegget i sin helhet.
«Tålmodighet varer ikke evig!
Det er synd at Nadias mor og far som oppdrar sin datter i Norge ikke har mer innsikt i det norske samfunnet og vet så lite om den norske kvinnens æresbegreper og verdighet. I denne saken dreier det seg imidlertid også om andre og viktige prinsipper.
Vi forstår at det kan være smertefullt og vanskelig å bytte kultur, men må kunne kreve at alle som kommer til Norge også tilegner seg kunnskap om det samfunnet de skal leve i. Deres barn med bindestreks-identitet, i dette tilfellet marokkansk-norsk, vokser opp i to forskjellige virkeligheter; foreldrenes og den norske. Foreldrenes mangel på kunnskap og deres frykt for det ukjente må ikke gi dem rett til å frata sine barn friheten til å gjøre egne verdivalg. Nadia-saken har satt fokus på en virkelighet som angår langt flere bindestreksbarn, og som mange til nå har vegret seg for å gå inn i. Nå vil vi ikke lenger sitte på sidelinjen.
- Hvorfor vil voksne forhindre en naturlig utvikling fra en generasjon til en annen?
- Må integreringens pris være utestengning?
- Hvorfor er det konkurranse om å ha minst mulig fornorskede barn?
Vi savner en nyansering av begrepet rasisme, i betydningen av gjensidig respekt og verdighet.»
Solveig Bøhle, Lise Fjeldstad, Mette Janson. Loveleen Kumar og Anne Marie Otters