TJENER BEST: Allmennlege Jørgen Skavlan er blant de høyest lønnede "legekjendisene". Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
TJENER BEST: Allmennlege Jørgen Skavlan er blant de høyest lønnede "legekjendisene". Foto: Elisabeth Sperre Alnes/DagbladetVis mer

Kjendislegene slår sexologene

Dette tjener noen av landets profilerte leger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er store inntektsforskjeller blant kjendislegene og -sexologene som ofte dukker opp i mediene. Skattelistene viser at sexologene ikke har stor skattbar inntekt sammenlignet med legene.

Allmenn Jørgen Skavlan, kjent som en av landets mest populære fastleger, står oppført med en inntekt på 3,5 millioner kroner i 2010. Legen betaler også 1,35 millioner kroner i skatt.

I den andre enden av lista er det heller ikke veldig dårlige inntekter. Blant annet tjener sexologene Esben Esther Pirelli Benestad og Kristin Spitznogle rundt en halv million kroner hver.

Ingen av legene på lista har noen stor formue. Audun Myskja, lege og forfatter av flere bøker om musikkterapi og enhetsterapi, står oppført med en formue på 1,6 millioner kroner.

Sexologene Gro Isachsen og Eva Mohn står oppført med liten eller ingen inntekt i skattelistene for 2010.