HILLARY-TILHENGER: Mark Cuban var egentlig positiv til Donald Trumps kandidatur. Det snudde ordentlig. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
HILLARY-TILHENGER: Mark Cuban var egentlig positiv til Donald Trumps kandidatur. Det snudde ordentlig. Foto: Trym Mogen / DagbladetVis mer

Valget i USA og Trump

Kjendismilliardæren om isfronten med Trump: - Jeg ville gi fyren 10 millioner dollar for å forklare sin egen politikk

Mark Cuban kom på kant med Donald Trump, og har svært lite til overs for Republikanernes presidentkandidat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS (Dagbladet): Mark Cuban var en av milliardærene som i utgangspunktet var positiv til Donald Trumps kandidatur som president.

Det snudde fort, og i juli gikk han offisielt ut og ga sin støtteerklæring til Demokratenes Hillary Clinton. Siden har han vært en av de størst verkebyllene for Donald Trump.

I likhet med den første debatten, hadde Cuban plasser langt framme under den tredje og siste presidentdebatten i Las Vegas.

Dagbladet og et stort pressekorps, møtte den styrtrike 58-åringen et par timer før debatten.

- Ville gi fyren ti millioner

Der gjorde han det klart hvorfor han ikke kan støtte Donald Trump.

GARDEROBEPRAT: Donald Trump beklaget for det han skal ha sagt på videoklippet fra 2005, men helst ville han snakke om noe helt annet. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Du må lære om sakene og forstå hva som ligger bak politikken. Det har jeg fortalt ham. Det eneste som er sikkert med å være president er usikkerheten som er hver dag. Bruker du ikke tid på å forstå hva som skjer i verden og din egen politikk ...

- Jeg ville gi fyren ti millioner dollar for å bruke fire timer på å forklare sin egen politikk. Det burde vært lette penger for ham, sier Cuban til Dagbladet og de andre oppmøtte mediene.

Det var i september Cuban sa han ville gi Trump ti millioner dollar, om han fikk sette seg ned og grille den republikanske presidentkandidaten. Det ble ikke noe av, og det har vært en real isfront mellom de ti milliardærene og realitystjernene.

KLÅFINGRET: Etter at Donald Trump har nektet for å ha trakassert kvinner, har flere stått fram med sine historier. Blant dem er Jessica Leeds, som på slutten av 70-tallet ble antastet av Trump på et fly. Video: CNN - Anderson Cooper 360º Vis mer

Cuban (58) er programleder for realityserien «Shark Tank» og eier av basketballaget Dallas Mavericks. Han har advart mot nye kriger, økonomisk kollaps og sagt at et Trump-presidentskap skremmer livskiten ut av ham.

Han tror også Trump vil havne utpå i nattas debatt mot Hillary Clinton.

- Jeg tror Trump vil være veldig presidentaktig i begynnelsen. De to-tre første agnene Clinton kaster ut, vil han nok ikke bite på, men hun kommer til å ta innersvingen på ham etter hvert, sier Cuban.

Ingen problemer med Bill-utroskap

Cuban ble spurt om han synes overgrepsanklagene mot Bill Clinton er avgjørende i dette valget.

- Hadde Bill Clinton stilt som presidentkandidat, ville det vært et problem. Bill Clinton stiller ikke som president og det er vanskelig å dømme noen ut fra ektefellen deres. Det er ikke noe som har påvirket mitt valg i dette valget, sier han.

I alt har har ni kvinner kommet med anklager om at Donald Trump har befølt, antastet eller kommet med upassende seksuelle bemerkninger i etterkant av det lekkede klippet der han skryter av at han kan gjøre hva han vil med kvinner.

Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer

Donald Trump avviste klippet der han sier «grab her by the pussy» som garderobeprat. Det kjenner ikke sportseier Cuban seg igjen i.

- Jeg har hørt mange karer snakke om sine erobringer og andre ting, men aldri noe som dette.

Syns synd på Melania

I et intervju med CNN sa Donald Trumps kone, Melania Trump, at hun ble overrasket da hun så klippet.

- Ordene han brukte var støtende og uakseptable. Dette er ikke slik min mann er. Jeg håper at det amerikanske folket godtar hans unnskyldning, sier hun i intervjuet, og omtaler det hele som gutteprat.

KONA TIL TRUMP: I et intervju med CNNs Anderson Cooper forklarer Melania Trump at hun ble overrasket sin manns språkbruk i videoen som nylig ble lekket. Videre sier hun at TV-verten som holdt Trump med selskap oppmuntret ham til å si skitne og dumme ting. Video:CNN Vis mer

Cuban kjøper ikke forklaringen fra Melania.

- Det gjør jeg ikke, og det er veldig uheldig. Først ble hun stilt i rampelyset etter talen på landsmøtet og nå igjen. Det sier mye om han at han vil putte henne i denne situasjonen. Jeg syns det er forferdelig. Hun virker som en fantastisk person som bare vil beskytte familien sin. Akkurat slik som noen gjorde for 20 år siden da hennes mann var i trøbbel, sier han og sikter til Hillary Clintons forsvar av Bill Clinton etter utroskapsskandalene.