Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjendispastor Runar Søgaard dømt til fengsel

Dømt for tredje gang.

DØMT: Runar Søgaard.
Foto:Linda Næsfeldt
DØMT: Runar Søgaard. Foto:Linda Næsfeldt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere kjendispastoren og Carola-eksmannen Runar Søgaard ble i Nacka tingrett i dag dømt til to måneders fengsel for brudd på regnskapsloven, skriver Expressen.

Tredje gang Det er tredje gang nordmannen blir dømt for samme lovbrudd, skriver avisa.

Søgaard skal blant annet ha unngått å sende inn regnskap i tide, og tingretten mener han hadde som hensikt å begå lovbrudd.

Søgaard skriver i en e-post til avisa at dommen vil ankes.

- Selskapets revisorbyrå har vitnet om at årsaken til at regnskapet var sendt for seint, var deres og ikke min, skriver han.

Også hans advokat Leif Gustafsson mener dommen er for streng.

Han ble også dømt for lignende forhold i 2011, da han i flere år hadde unngått å betale husleie for en leilighet i Stockholm.

Da måtte han betale 235 000 svenske kroner til Kungsholmens Baptistforening.

Halv million Nordmannen giftet seg med den svenske artisten Carola Häggkvist i 1990, før paret gikk hvert til sitt i 2000. Søgaard jobber nå som konsulent i Stockholm.

I fjor ble han dømt til å betale nærmere en halv million kroner til det amerikanske selskapet On Strategies gjennom sitt eget firma Vinger konsulting.

Ifølge Expressen skal Søgaard nå skylde rundt 1,5 million svenske kroner i ubetalte regninger.

Han var også involvert i en pengekrangel da han i 2009 troppet han opp i en bryllupsbutikk og pøste 13 000 femtiøringer ut på gulvet.

Han ble også dømt og fratatt våpenlisensen etter han skal ha skutt et rådyr fra vinduet i hans og ekskonas villa utenfor Uppsala i 1995.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!