KJENTMANN: Pater Kjell Arild Pollestad er en av flere kjendiser som jobber som kjentmenn for reiseselskapet Temareiser Fredrikstad. Foto: Jørn H. Moen
KJENTMANN: Pater Kjell Arild Pollestad er en av flere kjendiser som jobber som kjentmenn for reiseselskapet Temareiser Fredrikstad. Foto: Jørn H. MoenVis mer

Kjendispater populær reiseleder

Pater Kjell Arild Pollestad har orientert reiseselskap om ovegrepsanklagene. I sommer leder han en ny gruppe tematurister på tur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Pollestad har i flere år vært en såkalt kjentmann engasjert av Temareiser Fredrikstad. I slutten av august reiser han til Sjusjøen i Hedemark. Over fem dager kåserer Pollestad om temaet humor.

Tirsdag skrev pateren et innlegg i Aftenposten der han gir sin versjon av overgrepsanklagene som er framsatt mot ham. Siden har han ikke ønsket å kommentere saken.

Ifølge daglig leder i Temareiser Fredrikstad, Espen Nedland Hansen, har Kjell Arild Pollestad kontaktet dem om dette.

- Han har orientert oss om det han har skrevet i Aftenposten, og det synes vi er greit, sier Nedland Hansen til Dagbaldet.

Tematuren til Sjusjøen går som planlagt.

- Vi har full tillit til Pollestad, sier Nedland Hansen.

På nettsidene til Temareiser Fredrikstad presenteres kåseriene til Pollestad blant annet med følgende beskrivelse:

«Pateren har selv skrevet at «den som har humoristisk sans, har en redningsvest i de fleste av livets forlis»,og han har også skriftlig innrømmet at «det er ingen overdrivelse å si at jeg gjennom humoren har fått styrke til å holde ut en livsform som når sant skal sies er meget imot min natur».»

- Pollestad er en veldig populær kjentmann. Han har stor kunnskap om de temaene han tar opp, sier Espen Nedland Hansen.

Pater Kjell Arild Pollestad er engasjert for tre turer i år for Temareiser Fredrikstad. I oktober leder han reisende rundt i Roma, sammen med sine vennner kulturskribent Jan E. Hansen og arkitekturprofessor Thomas Thiis- Evensen.  I slutten av november er han kjentmann på en adventstur til den italienske hovedstaden.