2008-2011: Pungrotta Heidi er død. Hun ble stor kjendis og meget populær blant barn over hele Tyskland på grunn av sitt søte utseendet. Foto: Sebastian Willnow/AP/Scanpix
2008-2011: Pungrotta Heidi er død. Hun ble stor kjendis og meget populær blant barn over hele Tyskland på grunn av sitt søte utseendet. Foto: Sebastian Willnow/AP/ScanpixVis mer

Kjendispungrotta Heidi (3,5) er død

Tyskland i sorg etter at den skjelende pungrotta måtte gi tapt for leddgikta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kjendispungrotta Heidi er død etter lengre tids sykdom. Dyrehagen i Leipzig tok avgjørelsen om å avlive pungrotta for å spare henne for ytterligere lidelser.

Heidi sleit med leddgikt i alderdommen i tillegg til skjelingen, som gjorde henne til kjendis.

DYRESENSASJON: Den skjelende pungrotta ble den store dyresensasjonen i Tyskland etter isbjørnen Knut og blekkspruten Paul. Foto: Hendrik Schmidt/AFP
DYRESENSASJON: Den skjelende pungrotta ble den store dyresensasjonen i Tyskland etter isbjørnen Knut og blekkspruten Paul. Foto: Hendrik Schmidt/AFP Vis mer

- Vi har gjort alt vi kunne for Heidi, men valgte til slutt å avlive henne utfra utfra barmhjertighet, sier Jörg Junhold, sjef for dyrehagen.

Skjelingen gjorde at hun så alt dobbelt og ville gitt henne små sjanser til å overleve ute i naturen. Men takket være dyrehagen i Leipzig, fikk hun et herlig pungrotteliv i et spesialtilpasset bur med ekstra vide og enkle gangveier.

Tyskerne er kjent for å trykke kjendisdyr til sine hjerter. Isbjørnen Knut krabbet seg inn i hjertene til det tyske folk, mens den synske blekkspruten Paul imponerte en hel verden under fotball-VM i fjor.

Pungrotta Heidi var mest kjent for sin skjeling og bedårende utseendet, som blant annet har sikret henne et videre liv som masseprodusert kosedyr.

KOSEDYR: Heidi lever videre som kosedyr. Foto: Jens Meyer/AP/Scanpix
KOSEDYR: Heidi lever videre som kosedyr. Foto: Jens Meyer/AP/Scanpix Vis mer

- Hun er veldig søt, og alle elsker henne. Vi må bare huske på at hun ikke ser ting slik vi gjør, sa en av pungrottepasserne i fjor.