Kjendisrømlingen (83) som poserte for tabloidene

For 50 år siden var han med på å stjele 400 000 000 kroner på en halvtime. I dag døde han.

VISTE FINGER'N: Ronald Biggs deltok i begravelsen til hovedmannen Bruce Reynolds tidligere i år. Og benyttet anledningen til å vise finger'n til pressefotografene. Foto: NEILL HALL / REUTERS / NTB SCANPIX
VISTE FINGER'N: Ronald Biggs deltok i begravelsen til hovedmannen Bruce Reynolds tidligere i år. Og benyttet anledningen til å vise finger'n til pressefotografene. Foto: NEILL HALL / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er blitt kalt tidenes kupp. Men en liten detalj felte banden bak «Det store togrøveriet» som fikk med seg verdier for 400 millioner kroner for 50 år siden.

Helt eller skurk?

I 36 år satt tograneren Ronald Biggs blant barmfagre kvinner på stranda i Brasil og pekte nese av britiske myndigheter. Han dro hjem da helsa sviktet og lengselen etter britisk øl ble for stor.

8. august er det 50 år siden «Det store togrøveriet» i England. En bande på 17 medlemmer gjennomførte et ran som har gått inn i historien som forrige århundres store kriminelle handling.

Det var Bruce Reynolds som var mesterhjernen bak planen, en plan som var så dristig at ikke engang skaperne av «Olsenbanden» ville våget å prøve seg på noe liknende i filmens verden.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.