Kjendissauen Chris er død

Sauen hadde 40 kg ull på kroppen da den ble funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sauen Chris, som fikk kjendisstatus over natta etter at den dukket opp i Canberra i Australia for drøye fire år siden, er død, nesten 10 år gammel, skriver Canberra Times.

For da sauen dukket opp høsten 2015 gikk bildet av den verden rundt, og medier over hele verden, også vi i Dagbladet, omtalte sauen med det uvanlige utseendet.

41,1 kg ull

Det uvanlige med Chris var at han hadde helt enorme mengder ull på kroppen. Derfor igangsatt en dyrevernsgruppa umiddelbart en aksjon for å redde livet til den svært beullede sauen.

- Det kunne være infeksjoner, og den kunne bli forhindret fra å gjøre fra seg. Det kunne skjule seg mye rart i så mye ull. Derfor måtte eksperter tilkalles, sa Tammy Ven Dange i dyrevernsgruppa RSPCA ACT.

Derfor var det også naturlig å hente inn saueklipper-mester Ian Elkins. Han fikk ansvaret med å klippe Chris, som han selv anslo til å være fire-fem ganger større enn normalt.

Selve klippeprosessen tok 40 minutter, og Ven Dange kunne i ettertid avsløre at Chris hadde 41,1 kg ull på kroppen; en helt overlegen verdensrekord.

Den tidligere rekorden hadde «Big Ben» fra New Zealand, som hadde 28,9 kg ull på kroppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer