Kjendistorpedo tiltalt for familievold

Torpedo Jon Kvalen møter i retten i dag etter at han skal ha banket opp svigersønnen og sin datters svigermor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet får opplyst, skal det ha gått verst ut over svigersønnen. På dette punktet er Kvalen tiltalt for legemsbeskadigelse. Torpedoen skal ha kastet en toliters gassflaske i bakhodet på 22-åringen, slik at han måtte sy fem sting.

Ifølge politiforklaringer slo Kvalen datterens svigermor minst to ganger i hodet med knyttet hånd ved badedøra, før han sparket 45-åringen slik at hun havnet inne på badet.

36-åringen skal ha blitt slått av Kvalen da han forsøkte å hjelpe den 45 år gamle kvinnen.

Ifølge tiltalen ble han i den forbindelse slått av Kvalen med knyttet hånd i hodet og/eller nakken.

Etter at de to kom seg ut av leiligheten, skal Kvalen ha truet med å drepe datterens svigermor.

Familiekrangel

Kvalen nekter straffskyld, og hevder at han handlet i selvforsvar. Bakgrunnen for saken er at den kjente torpedoen en kveld i fjor høst ble oppmerksom på høylytt krangel i datterens leilighet.

Til stede var datteren, hennes svigermor og en tredjemann. De hadde kommet for å levere en sykkel, men besøket endte opp i en verbal familiekrangel - og på denne bakgrunn bestemte Kvalen seg for å undersøke hva som skjedde.

Sparket hull i dør

Etter at Kvalen, datterens svigermor og 36-åringen hadde forlatt leiligheten etter voldsepisoden, ringte datteren til sin samboer. Da han kom hjem og fikk vite hva som hadde skjedd, ble han så forbannet at han sparket hull i ei dør. På grunn av dette bråket dukket Kvalen opp på nytt, og han skal da ha kastet gassflaska i hodet på svigersønnen.

Han skal seinere ha bedt om at Kvalen ikke blir tiltalt av familieære grunner, men ifølge statsadvokaten krever såkalt allmenne hensyn tiltale. Både datterens svigermor og 36-åringen har krevd Kvalen straffet.

FAMILIEKRANGEL: Jan Kvalen nekter straffeskyld og hevder at han handlet i selvforsvar da han to ganger skal ha grepet inn i en familiekrangel.