Kjendistrio på skogtur

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Finanskjendisene Petter Stordalen, Øystein Stray Spetalen og Ove Gusevik har sammen kjøpt seg stort opp i Norske Skog. Med en investering på ca. en halv milliard kroner hadde de inntil i går sikret seg en eierandel på knappe seks prosent i det kriserammede papirkonsernet og er dermed selskapets største enkeltaksjonær. Anført av Petter Stordalen med oppknappet skjortebryst og sin bredeste telemarksdialekt viser de tre igjen sin usedvanlige evne til å gjennomføre spektakulære finansstunt som mobiliserer medienes interesse. Forrige gang det skjedde var sommeren 2005 da trioen med LO og Gerd-Liv Valla på lag var nær ved å skape en folkebevegelse for å få kjøpe Union i Skien for en billig penge og hindre nedleggelse.

Den gang lyktes de ikke, og spørsmålet er i dobbel forstand hva de vil oppnå denne gangen. De hevder de har en helhetlig redningsplan for papirgiganten, men er foreløpig tilbakeholdne med detaljene. De har varslet at de vil kreve styreplass og har pålagt styrelederen i Norske Skog å innkalle til ekstraordinær generalforsamling umiddelbart. De hevder at deres hensikt er å sikre arbeidsplasser og aksjonærverdier og inviterer aksjonærer, ansatte, skogeiere og långivere til et samarbeid om å finne en samlet løsning for konsernet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer