Kjennelse i morgen

I morgen tidlig vil forhørsretten avgjøre om de fire siktede i trippeldrapet fremdeles skal sitte varetektsfengslet. Men uansett er det duket for en ny og spennende runde i lagmannsretten over helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alle de fire siktede møtte i tinghuset på Lillestrøm tidlig i dag morges. Veronica Orderud nekter imidlertid fremdeles å møte halvsøsteren Kristin Kirkemo ansikt til ansikt, så Veronica ble sittende på et advokatrom hele formiddagen.

Per Kristian Orderud sa seg villig til å svare på spørsmål, men nektet å forklare seg ytterligere om det etterhvert så omtalte juleselskapet på Orderud gård lille julaften i fjor. Også hans kone, Veronica, sa ja til å forklare seg, men politiadvokat Bjørn Arne Tronier hadde ingen spørsmål til 27-åringen.

De fire siktede har nå sittet i varetekt i et halvt år. Forsvarerne mener tiden nå har løpt ut for politiet, mens etterforskerne mener at de fremdeles har konkrete spor å jobbe etter.

- I løpet av de siste ukene er det ikke noe nytt i etterforskningen som peker mot Per Kristian Orderud, sier odelsguttens forsvarer, Cato Schiøtz.

Lars Grønnerøds forsvarer, Steinar Wiik Sørvik, raste i retten over fremgangsmåten til en av etterforskerne i saken. Politimannen har skrevet en egenrapport fra et møte mellom Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo, der han tolker Grønnerøds oppførsel. Rapporten ligger i saksdokumentene.

- Jeg har ikke lenger tillit til politiet i denne saken, tordner Sørvik.

Uansett utfallet av morgendagens kjennelse, er det duket for en ny runde i lagmannsretten rett over helgen. Ettersom én av dommerne i lagmannsretten ville løslate ekteparet Orderud for fire uker, er det knyttet stor spenning til behandlingen i Eidsivating lagmannsrett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer