Tyskland:

- Kjenner du denne gutten?

Politiet og Interpol går drastisk til verks for å oppklare mysteriet.

REKONSTRUERT ANSIKT: Interpol og tysk politi håper at noen kjenner igjen denne gutten. Foto: Interpol
REKONSTRUERT ANSIKT: Interpol og tysk politi håper at noen kjenner igjen denne gutten. Foto: Interpol Vis mer
Publisert

Tysk politi, i samarbeid med Interpol, går nå bredt ut for å få mer informasjon knyttet til et funn av en død gutt i den tyske elva Donau i fjor.

Ifølge BBC er det første gang Interpol går offentlig med en såkalt «Black Notice» om et barn.

Dette er en melding som går ut til 195 medlemsland, og hensikten er å søke internasjonalt etter informasjon om en uidentifisert person.

- Noen der ute vet et eller annet om denne gutten, sier Interpol-sjef Jürgen Stock i en pressemelding.

Surret inn i folie

Han legger til at det er uvisst hvorvidt han var offer for menneskehandel, bortføring eller vold, og at de nå er villige til å mobilisere hele Interpols stab for å identifisere ham og forstå hva som har skjedd.

Interpol har også lagt ut bilde av «Black Notice»-meldingen på X, tidligere Twitter. Her har de også lagt ved en rekonstruksjon av guttens ansikt.

«Kjenner du denne gutten? Tysk politi og Interpol ber om hjelp fra publikum til å identifisere en avdød gutt, og til å oppklare de mistenkelige omstendighetene rundt dødsfallet hans», skriver de.

Gutten ble funnet i elva 19. mai i fjor, i den tyske delstaten Bayern. Kroppen var surret inn i folie og holdt nede i vannet ved hjelp av ei tung steinplate.

Det er ikke klart hvor lenge liket hadde ligget i vannet før det ble funnet.

Ifølge Interpol antas gutten å ha vært mellom fem og seks år gammel. Han hadde brunt hår, blodtype 0, var rundt 110 centimeter høy og veide om lag 15 kilo.

- Gjennom denne «Black Notice»-meldingen ber Interpol om hjelp fra myndigheter verden over til å dobbeltsjekke sine databaser og gjennomgå åpne og uløste saker, sier Stock videre.

- Uvanlig

«Black Notice»-meldingen er en fortsettelse av Interpols kampanje fra mai i år, kalt «Operation Identify Me», hvor de ønsket å identifisere 22 uidentifiserte kvinner drept i Europa.

Politiet var ordknappe om etterforskningen av drapet på Jonas Aarseth Henriksen - kalte inn til pressekonferanse mandag. Reporter: Bendik Askim Hansen. Foto: Anabelle Bruun Vis mer

Normalt sett, også under operasjonen tidligere i år, sirkulerer disse «Black Notice»-meldingene bare innad i Interpol, men denne gangen har de altså gjort meldingen tilgjengelig for allmennheten.

Til BBC sier Interpol at det er uvanlig at et dødt barn forblir uidentifisert så lenge, og oppfordrer alle som har tips i saken til å kontakte tysk politi.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer