«Kjenner du noen som kan drepe tre?»

Odd Helge Hoel sa i retten i dag at han ble spurt av Kristin om han «kjente noen som kunne drepe tre personer». Spørsmålet ble stilt under en tre dager lang amfetaminrus i 1998.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hoel har knyttet Kristin Kirkemo Haukeland til drapet både i politiavhør og i forrige rettsrunde. I Eidsivating lagmannsrett i dag gjentok han påstanden om at Kristin var ute etter å finne en drapsmann.

- Kristin spurte om noen kunne drepe tre personer, sa han.

Han fortalte også at han var blitt advart av en politivenn før avhøret. Vennen sa at han skulle fortelle alt han visste, for å slippe å bli trukket inn i trippeldrapssaken. Hoel sa derfor at han kan ha vært «litt ivrig», og kanskje fortalt mer enn han egentlig var sikker på, melder NTB.

Han innrømmer at samtalen med Kristin om drap bare varte i 5-10 minutter selv om de fantaserte i amfetaminrus i over tre døgn ved juletider 1998.

Ba om nytt avhør

Hoel traff også Kirkemo Haukeland i Oslo seinere på vinteren, og da skal hun ha sagt at hun skulle opp til Per og Veronica Orderud for å snakke om «de greiene der». Dette oppfattet vitnet som drapene.

Han legger likevel til at det han sa i politiforklaringene kan ha vært påvirket av dekningen av trippeldrapet i mediene.

To dager etter at Kristin Kirkemo var løslatt fra varetekt, ba Odd Helge Hoel om å avgi en ny forklaring. Der modererte han sine uttalelser om Kristin betydelig. Blant annet presiserte han at Kristin aldri hadde sagt at hun selv skulle være med på drapene. Hun hadde heller ikke sagt noe om «familie og arv» som motiv for drapene, slik han fortalte første gang.

I retten torsdag ga han imidlertid klart uttrykk for at han ikke hadde hatt kontakt med Kristin Kirkemo Haukeland etter at hun slapp ut fra varetekt i november 1999, melder NTB.

Det var for øvrig Hoel som skaffet Kirkemo Haukeland ammunisjonen da hun var i Molde og kjøpte to pistoler.

MODERERER UTTALELSENE: Odd Helge Hoel fortalte i dag om amfetaminrus og drapsforespørsel, men han er ikke lenger helt sikker på hva som er riktig.
KNYTTES AV VENNEN: Kristin Kirkemo Haukeland knyttes til drapene av Odd Helge Hoel. Han sier hun skal ha spurt om han kjente noen som kunne ta livet av tre personer.