LIVEBLOGGET TERRORANGREPET: Fjordman liveblogget sammen med rundt ti andre terrorhendelsen direkte på nettstedet Gates of Vienna. Den islamkritiske bloggeren trodde - som mange andre i offentligheten - at det var islamister som sto bak. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
LIVEBLOGGET TERRORANGREPET: Fjordman liveblogget sammen med rundt ti andre terrorhendelsen direkte på nettstedet Gates of Vienna. Den islamkritiske bloggeren trodde - som mange andre i offentligheten - at det var islamister som sto bak. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/DagbladetVis mer

Kjenner identiteten til Breiviks anonyme idol

Politiet kjenner identiteten Fjordman. Fjordman dekket terrordåden direkte på nett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Behring Breivik fremhevet den norske, anonyme bloggeren Fjordman som sitt største forbilde. Hans tekster utgjør også store deler av manifestet.

Etter hva Dagbladet får opplyst fra flere politikilder kjenner nå politiet Fjordmans identitet.

- Vi etterforsker alle forbindelser til denne typen personer, sier politiadvokat Christian Hatlo til Dagbladet.

Utpekte islamister
I timene etter bomben i regjeringskvartalet og massakren på Utøya livedekket Fjordman hendelsen på den islamkritiske nettsiden «Gates of Vienna».

- Vær så snill å husk at den venstrevridde regjeringen til Jens Stoltenberg som akkurat ble bombet er den mest dhimmifiserte og ettergivende av alle vestlige regjeringer, skrev den norske bloggeren Fjordman bare to timer etter at bomben smalt i regjeringskvartalet 22. juli.

Dagbladet har gått gjennom livebloggen som Fjordman deltok i, hvor man følge Fjordmans vei fra rasende innlegg mot regjeringen, til stor overraskelse da det ble kjent at det var en nordmann som sto bak terroren.  

En debattant skriver «jeg visst ikke at nordmenn ser ut som arabere» etter at de ser at en mørkhudet nordmann blir intervjuet på tv. Da svarer Fjordman «I Oslo gjør de nettopp det. Arabere, kurdere, pakistanere, somaliere for å bare nevne noen. Alt er greit så lenge de voldtar de innfødte og ødelegger landet, noe de faktisk gjør». 

Ble redd Da det blir kjent at ungdom kan være skutt på Utøya, skriver Fjordman at AUF-ungdommene er en «anti-israelsk, propalestinsk gruppe av unge sosialister».  

Først 23:34 norsk tid skriver Fjordman:

«Ut i fra den siste informasjonen så må det vurderes seriøst om dette faktisk er slags Timothy McVeigh — ikke en muslim. Det er ennå for tidlig å si. Hvis det er riktig, har han helt alene ødelagt det politiske klimaet i landet mange år framover. Uansett hvem han er, burde vi ha dødsstraff for slike drittsekker. Man fortjener ikke å leve etter å ha gjennomført et slikt massedrap». 

Tar avstand fra Breivik Dagen etter skriver Fjordman «Jeg kjenner personlig en av de menneskene som gjemte seg fra skyteren på Utøya i går. Han overlevde».

Mandagen etter terrorangrepet skriver han: «Hvordan føles det å vite an antatte gjerningsmannen bak disse fryktelige forbrytelsene siterer meg i sin mye omtalte bok? Aldeles forferdelig. Jeg vet ikke hva annet jeg skal si».
 
Fjordman har flere ganger nektet å avsløre sin identitet.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Fjordman en rekke ganger uten å lykkes.