Kjenner igjen Charlottes klær

Familien mener klesfunnene i elva samsvarer med hva Charlotte Moene (17) hadde på seg forsvinningsdagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ØVRE ÅRDAL (Dagbladet.no): Her ankommer familien til Charlotte Moene (17) lensmannskontoret i Årdalstangen nå i ettermiddag.

De skal vitneavhøres av politiet i forbindelse med forsvinningen av deres kjære datter og barnebarn som forsvant sporløst fra Øvre Årdal for en uke siden i dag.

- Det er ikke noe dramatikk i disse avhørene. Vi ønsker bare å få så mye informasjon i saken som mulig. Det er viktig å understreke at det ikke er noe tegn på at det skal ligge noe kriminelt bak forsvinningen av Charlotte, sier lensmann Kristen Olav Grøttebø ved Årdal lensmannkontor til Dagbladet.no.

Klærne samsvarer

Samtidig opplyser politiet nå i dag at klesfunnene som ble gjort i elva Fardøla fredag kveld samsvarer med hva den 17 år gamle jenta hadde på seg dagen da hun forsvant. Etter det Dagbladet.no erfarer skal funnene dreie seg om en bukse og et undertøysplagg.

- Klærne som ble funnet samsvarer med hva hun hadde på seg dagen hun forsvant. Det er personer som står henne nær som har bekreftet dette. Samtidig er vi fortsatt ikke sikre på om dette faktisk er klærne til Charlotte, understreker lensmannen overfor Dagbladet.no.

Helge Øvstetun i Årdalspolitiet opplyser i dagens Dagbladet at det ikke skal så mye til for at klær slites av en menneskekropp i sterke vannføringer.

- Vi har fått opplyst av eksperter at det ikke skal så mye strøm til for at klær kan slites av kroppen, sier han.

I AVHØR: De pårørende i Moene-saken utenfor lensmannskontoret i Årdal i ettermiddag. Ingenting tyder på at det ligger noe kriminelt bak forsvinningssaken i bygda. Foto: Thomas Rasmus Skaug
I AVHØR: De pårørende i Moene-saken utenfor lensmannskontoret i Årdal i ettermiddag. Ingenting tyder på at det ligger noe kriminelt bak forsvinningssaken i bygda. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Fortsetter søkene
Letemannskaper fortsetter overflatesøkene i Årdalsvatnet nå i dag. Sola skinner i bygda, noe som gjør leitinga lettere.

- Vi håper at været bidrar til at fossefallet i Fardøla letner, slik at dykkere etter hvert kan ta seg inn i fossefallet og fortsette søkene der også, sier Grøttebø.

I morgen skal det etter planen ankomme en miniubåt som skal søke dypere i Årdalsvatnet. Politiet er også iferd med å bestemme seg for om de skal søke bistand om finske redningshunder som har ekspertise på søk under vann. Dette vil bli avgjort i kveld.

Politiet ønsker i samme forbindelse å minne om tre observasjoner gjort av en jente med samme signalement som Moene mandag 9. juli.

- Klokka 20.25 mandag er det observert en jente gående på riksvei 53 østover fra Øvre Årdal. To timer senere er det gjort ytterligere to observasjoner av en lignende jente ved Tyinkrysset litt lengre bort, der riksvei 53 møter E6 som strekker seg nedover til Østlandet. Vi ønsker veldig gjerne å komme i kontakt med denne personen, sier Grøttebø.

Strekningen er på fjellet. Lensmannen opplyser at denne personen ikke var kledd for å gå tur i et slikt landskap.

- Vi ønsker å komme i kontakt med denne personen for å finne ut om Charlotte ønsket å komme seg vekk fra Øvre Årdal eller ikke, sier han.

Tips i saken kan rettes til ditt lokale politidistrikt på telefon 02800.

Kjenner igjen Charlottes klær
<B>SAVNET I EN UKE:</B> Charlotte Moene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer