«Kjenner ikke Chandra»

Kongressmann Gary Condits kriminelle lillebror Darrel er arrestert. Men Darrel Condit benekter at han kjenner Chandra Levy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble Darrel Wayne Condit arrestert på et motel i Florida. Han har vært på rømmen siden han slapp ut på prøve etter en dom for fyllekjøring i 1996. Darrel har vært inn og ut av fengsel i fem stater, og senest i oktober i fjor ble han arrestert for besittelse av kokain. Men han brukte det falske navnet Stanley Buchanan og slapp ut.

Nå er han arrestert for brudd på reglene som gjelder for prøveløslatelse.

Vet han noe?

Familien til den savnede Chandra Levy vil at han skal forhøres om forsvinningen, melder avisa New York Post.

- FBI har trappet opp saken, og de er sikker interssert i å snakke med ham. Vi tror det vil være nyttig for ham å bli stilt noen spørsmål for å finne ut av hvor han var i det aktuelle tidsrommet, sier en kilde nær familien Levy til avisa.

Men Darrel avviser at han kjenner brorens elskerinne. I forhør forteller rømlingen at han har bodd i Florida i flere år og ikke kjenner til storebrorens forhold til den forsvunnede 24-åringen, ifølge Miami Herald.

Mediahype

Chandra har vært savnet siden 1. mai i år. To måneder seinere innrømmet demokraten og kongressmannen Gary Condit at hun hadde vært hans elskerinne. Gary Condit har benektet at han har noe med forsvinningen å gjøre, men livet hans har blitt endevendt i jakten på Levy. Forrige uke slo New York Post opp et bilde av broren med tittelen «Ask Him!»

Offisielt er ikke Darrel arrestert i forbindelse med Chandras forsvinning. Men mediahypen rundt dramaet har hatt sin innvirkning: Det er ingen hemmelighet at FBI har bedt det lokale sheriffkontoret om å være på utkikk etter kongress-broren, slik at de kan avhøre ham i forbindelse med Chandras forsvinning. Talskvinne Veda Coleman-Wright ved Broward sheriffkontor som arresterte Darrel, sier til avisa:

- Det skyldes dere media og alt oppmerksomheten rundt saken.

Denne uka sendte sheriffkontoret ut etterlysning med bilde av av Darrel og hans bil. I går gjenkjente en deputy bilen og Condits bror ble arrestert.

ARRESTERT: I går morges amerikansk tid ble Darrel Condit arrestert. Offisielt er grunnen at han brøt reglene som gjelder for prøvetid fra fengselet.
ET SORT FÅR: Gary Condits bror har ikke holdt sin sti ren. Nå spør amerikanerne seg om Darrel Condit kan løse gåten rundt Chandras forsvinning.