- Kjenner meg ikke igjen

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft mener klimarangeringen med Norge på 24. plass er mangelfull.

UENIG: Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) imøtegår klimakåringen til Germanwatch og uttalelsene fra WWF-Norge. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
UENIG: Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) imøtegår klimakåringen til Germanwatch og uttalelsene fra WWF-Norge. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det tyske instituttet Germanwatch har plassert Norge på 24. plass i sin klimapolitiske ranking for 2015. Danmark og Sverige topper lista.

Rankingen bygger på fem typer indikatorer: Utslippsnivå. Utvikling i utslipp. Fornybar energi. Effektivitet. Klimapolitikk for øvrig.

Sundtoft uenig - Jeg kjenner meg ikke igjen i denne rangeringen.

Denne rapporten er mangelfull fordi den gir Norge kjempelav score på kategorien «fornybar energi», sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft.

- Det er fordi vi allerede har mye fornybar utbygget. På området «klimapolitikk» scorer vi topp, vi er nummer tre. Norge er et av de landene med mest ambisiøse klimavirkemidler. Vi har CO2-avgift på en stor del av utslippene våre, sier hun.

Rødgrønn arv - Samtidig kom vi ikke akkurat til dekket bord i klimapolitikken etter åtte rødgrønne år. Gapet til målet om innenlandske utslippsreduksjoner var på åtte millioner tonn.

Vi har sagt vi skal forsterke klimaforliket nettopp for å nå utslippsmålet, sier klima- og miljøministeren.

- Vi har gjort beregninger som viser at klimapolitikken vil kutte utslippene med 17,1-20,1 millioner tonn i 2020 sammenliknet med hva utslippene ville ha vært uten klimapolitikk, sier Tine Sundtoft.  Imøtegår WWF Klima- og miljøministeren imøtegår uttalelsene til Ingrid Lomelde, leder for klima- og energiavdelingen til WWF, i Dagbladet i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer