Kjenner mennene i mystisk, hvit varebil

- Tror ikke det var forsøk på kidnapping, sier politistasjonssjef i Florø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Politiet i Sogn og Fjordane var søndag kveld nærmere en løsning på saken som to 16 år gamle jenter oppfattet som et kidnappingssforsøk i Florø sentrum ved 23.30-tiden lørdag.

To menn hoppet ut av en hvit kassebil og forsøkte å dra jentene inn i bilen. De løp unna og tok umiddelbart kontakt med politiet, som tidligere i dag ba om tips fra publikum og ikke utelukket at episoden klunne ha sammenheng med lignende saker andre steder i landet.

Sola og Konsgberg I nærheten av Kongsberg ble en ung kvinne forsøkt dratt inn i en hvit kassevogn av en mann som stanset ved et bussopp klokka 07.20 om morgenen, skriver Laagendalspostens nettutgave.

En tilsvarende episode skjedde seinere på torsdagen i Sola utenfor Stavanger. 

Politiet i Sogn og Fjordane har fått flere tips om det som skjedde i Florø sentrum lørdag kveld.

- Vi forstår at de to jentene oppfattet situasjonen som veldig truende, men vi har valgt å tone ned kidnappingsaspektet, sier stasjonssjef Robert Veseth ved politistasjonen i Florø til Dagbladet.

Ingen personer var pågrepet ved 19.30-tiden søndag.

Kjenner identiteten - Vi tror det var to biler som stoppet der jentene ble skremt, en hvit varebilen og en annen bil. Av hensyn til etterforskningen vil vi ikke gå ut med flere opplysninger foreløpig, men vi tror vi kjenner identiteten til personene i de to bilene, sier Veseth.

Flere personer skal avhøres mandag morgen.

Ifølge jentenes forklaring var de norsktalende menn, lyse i huden og mellom 30 og 40 år gamle, som prøvde å komme i kontakt med dem lørdag kveld.

- Vi har sjekket nærmere det som skjedde utenfor Stavanger torsdag, og det ser ikke ut til at disse to sakene har noen tilknytning, sier politistasjonssjef Robert Veseth til Dagbladet.

Han kjenner ikke til saken fra Kongsberg.